Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.09.12, 01:40   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Erkek Bebek Kasketi Örülüşü

Erkek Bebek Kasketi Örülüşü







Kasketi yaptıgım ip çok kalın degil.4.5 numara şişle 85 ilmek başlayın. Kasketi yapacagınız ipden farklı bir renkle başlıyoruz (daha sonra bu ipi kesecegiz)ve ana renge geçiyoruz..İpiniz inceyse 20-22 sıra düz örüyoruz.Kalın bir ip kulanacaksanız 10cm olacak şekilde ayarlayınız.







Düz örgümüz tamamlandıgında ayrı renkle işlediğimiz ipin aralarında(örgünün tersi) ,anarenginizin ilmeklerini göreceksiniz.Burdaki ilmeklerle,yukarıya devam ettiğimiz ilmikleri birleştirecegiz.Sıranın sonuna kadar böyle devam ediyoruz.Sıra bittiğin de normal tersden örmeye devam ediyoruz.













Modeli kurmak için 4 sıra düz işlememiz gerekiyor.Siz farklı bir modelde kulanabilirsiniz.Pirinç,selanik(kızlar için nıhut örnegi)size kalmış.
Model örgümüzün düz kısmından kuruluyor..

1 kenar ilmegi 1 düz sonraki ilmeği 3 sıra söküyoruz ve sökük kısımlar arkada kalacak şekilde toplayıp düz örüyoruz.Bu modeli 2 taraflı kulanabilirsiniz.

Sıra sonuna kadar bu şekilde devam ediyoruz.1 işle 1 sök .Arka sırada hepsini tersden örüyoruz.3 sıra yine düz örgü örüyoruz ve tekrar aynı işlemi yapacağız sadece düz yaptıklarımızı dökecek,söküğümüz ilmeğin üzerini düz işleyecegiz.







Bu işlemi 4 defa tekrarladım.yaklaşık 4-5 cm olması gerek.Daha sonra normal düz örgüye geçtim..5 cm de düz örgü yaptım.Baş ölçüsüne göre ayarlarsanız daha iyi olur.




5cm de düz ördükden sonra,kesme işlemi yapacağız.Sıra sonuna kadar 2 ilmeği bir örecegiz.İlmek sayımız yarıya düşmüş olacak.




5 cm daha ördükden sonra tekrar eksiltiyoruz.Yani 2 ilmek beraber örüyoruz.Kalan ilmikleri bir iğne yardımıyla ipimize geçiriyoruz.Hemen büzüp sabitlemeyin.Yan dikiş bittiginde bu işlemi yapacagız.






Sıra arkada işe yaramayan 2ci rengimizi çıkarmada.Normal keserek çıkardım.Ana rengi kesmezseniz hiç bir sorun çıkmayacaktır.Ön kısmına gelecek kepi yerleştirmek kalıyor.Ben eski bir şapkadan çıkardım ve buraya uyguladım.Siz kalın bir plastik kulanabilirsiniz.




Kep kısmınıda yerleştirince sıra dikmeğe geliyor .




Yan dikişleri bu teknikle dikebilirsiniz. Bu teknikle dikiş belli olmuyor ve daha düzgün duruyor.Dikişlde dikkat etmeniz gereken yer uç kısmında torba gibi 2 ye katladıgımız örgüzü tüm dikmiyoruz.ayrı atrı diliyoruz (torba gibi dikilmezse kasketde kabalık oluyor)ve üs dikişe geçiyoruz.tepeye geldiğimizde iğneye aldıgımız ilmikleri büzüyor ve sabitliyoruz.Bu kısma eğer minik bir bebekse ponpon yapabilirsiniz.

Kolay gelsin..
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla