Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.02.08, 03:54   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
tualim
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Kumaş Boyama

PÜF NOKTASI
KIRIŞIKLIKLAR VE BOYA SIZINTILARINDAN KAÇINMAK
Bir parça sert kartonu tişörtün ölçülerine göre keserek içine yerleştirin. Bu, çalışmanız süresince kumaşın düzgün durmasını sağlayacak, boyanın uygulanmasını kolaylaştıracak ve ayrıca eğer boya suluysa bu kart, boyanın kumaş üzerine sızıp tişörtün arkasına geçmesini de engelleyecektir.




4. Kontrol edin Kopya kağıdını tişörtün üzerinden dikkatlice alın. Çizgilerin boyamaya rehberlik edecek ölçüde temiz ve keskin olmasına dikkat edin. Eğer çizgiler net değilse kopya kağıdını yine aynı yere yerleştirip bu kez daha çok bastırarak çizgilerin üstünden geçin.



5. Arka planı doldurun Arka planı mavi kumaş boyasını kullanarak, kısa fırça darbeleriyle, yukarıdan başlayarak boyayın. Kenarlardaki küçük şekilleri boyamak için 4 numara filbert fırça, daha geniş alanları boyamak içinse 6 mm yassı fırça kullanın. Boyama işlemini yaparken çizimin diğer taraflarını elinizle lekelememek için bir kağıtla kapayın. Eğer zürafa başının kenarları çok düzgün olmazsa, en sonda yapılacak siyah çizimle bunlar kapanacağından, endişelenmeyin.

PROJEYİ GELİŞTİRMEK
Seçtiğiniz şekil tişörtün üzerine aktarıldıktan sonra şimdi işin asıl keyifli kısmına geldik. Eğer sade hatları olan bir şekil seçtiyseniz, geriye sadece boş alanları renklerle doldurmak kaldı. “Püf Noktası”nda da anlatıldığı şekilde sert kartonla çalışıldığında bu süreç çok daha kolay olacaktır.




6. Zürafa başını boyayın Mavi arka planın kurumasının ardından yine aynı fırçaları kullanarak zürafa başının turuncu renkli kısımlarını boyayın. Çalışmaya devam etmeden önce yine boyanın kurumasına izin verin.





--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla