Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.09.12, 01:51   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
SERDEM
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Nitelikli Birey Yetiştirmek - Sosyoloji

Nitelikli Birey Yetiştirmek - Sosyoloji
Aileler gerekli koşulları sağladıktan sonra çocuk sahibi olmayı düşünmeli ve bakabilecekleri adette çocuk sahibi olmalıdırlar. Gereli koşulların ilk ve en önemlisi, ekonomik yeterliliktir. Çocuğun, büyüme ve gelişmeaşamasındaki temel ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalı ve bunlar asgari değil, ideal düzeyde karşılanabillir olarak sağlanmalıdır.

Sağlıklı beslenme, bebeklikten başlayarak çocukluk ve gençlik dönemlerine kadar önem taşımaktadır. Eksik ve yetersiz beslenme, çeşitli sağlık sorunları meydana getireceği gibi, çocuğun gelişimini de olumsuz etkiler.

Çocuğun sağlık ihtiyaçları eksiksiz karşılanabilmelidir. Gelişmemiş ülkelerdeki (özellikle Afrika ülkeleri) yetersiz sağlık koşulları nedeiyle sayısız bebek ve çocuk ölümleri yaşanmaktadır. Sosyal güvence sahibi değilseniz, temel sağlık muayeneleri ve olası sağlık sorunlarına karşı ekonomik açıdan hazırlıklı olmalısınız.

Eğitim ailede başlamalı, bebeklikten itibaren çocuk eğitilmelidir. Her şeyden önce iyi ahlaklı, ailesine, ülkesine ve değerlerine bağlı, araştıran, soran ve sorgulayan, detaylara odaklanmayı bilen, her zaman daha iyiyi hedefleyen bir çocuk yetiştirilmesi amaçlanmalıdır. Çocuğun eğitim yaşamı için gerekenler masraflar öngörülerek hazırlığı yapılmalıdır. Eğitim için hiçbir masraftan kaçınmamak gerekir. Unutulmamalıdır ki, gelişmiş ülkeler için en değerli şey, yetişmiş insan gücü, yani insan sermayesidir. Bu da ancak kaliteli ve yeterli bir eğitimle sağlanabilir. İkinci Dünya Savaşı'nda yerle bir olan Almanya ve Japonya, insan gücüne yapmış oldukları yatırım sayesinde, 15 sene gibi kısa bir sürede yeniden toparlanabilmiş ve yeniden Dünya'nın önde gelen ekonomilerinden biri olmuşlardır.

Aileler için ideal çocuk sayısı ikidir. Tek bir çocuk, ailenin tüm ilgi ve sevgisini alacaktır. Ancak bunun getireceği bazı sakıncalar da olabilir. Kardeş sahibi olan çocuklar, tek başına yetişen çocuklara göre daha fazla paylaşma duygusuna sahiptirler.

Birden fazla çocuk sahibi olacak aile, çocuklar arasında en az 4 yıl fark olmasına dikkat edilmesi uygun olacaktır. Bu hem anne sağlığı, hem de çocukların sağlığı ve yetiştirilmelerindeki zahmetin aza indirgenmesi için önemlidir. Doğum yapan annenin, yeniden doğum yapması için tavsiye edilen süre en az 2 yıldır. Ancak bu sadece annenin sağlığı için tavsiye edilen minimum aralık süresidir. Çocuklardan biri, bakımda bir üst aşamaya geçecek yaşa ulaşmadan, yeni bir çocuğun aileye katılması, her iki çocuk için de belli bir bakım zorluğu getirecektir.

Az sayıda ama iyi yetiştirilmiş bireyler;



Daha eğitimli bir nüfus
Daha sağlıklı bireyler
Kaynaklar üzerinde daha az baskı
Daha az işsizlik, daha çok iş verimi

demektir.
Özetle:

Yapılması gereken, kontrollü bir nüfus artışı ve nitelikli bireylerin yetiştirilmesidir. Çocuğun aileden yeterli sevgiyi görebilmesi, yeterli eğitim, sağlık gıda ve diğer koşulların sağlanması için az sayıda çocuğa sahip olmak önemlidir. Bu sayede ruhsal açıdan sağlıklı, eğitimli ve iyi ahlaklı bireylerin yetişmesi sağlanmış olacaktır.

Kaliteli bireyler yetiştirmek, sadece bir ana-baba görevi değil, aynızamanda hem toplumsal, hem de insanlık görevidir.

alıntı
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla