Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.10.12, 12:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
SERDEM
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart İstiklal Marşının Kabul Edildiği Tarih - İstiklal Marşı Ne Zaman Kabul Edildi

İstiklal Marşının Kabul Edildiği Tarih
İstiklal Marşı Ne Zaman Kabul Edildi

İstiklal Marşı 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşımızın nasıl kabul edildiğinden kısaca bahsedecek olursak şunları söyleyebiliriz:

1921 yılında Türk milletinin ve bayrağımızın simgesi olacak milli bir marş yazılması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir yarışma açıldı. Birçok şair bu yarışmaya katıldı fakat Mehmet Akif Ersoy katılmadı. Kendisine katılmamasının nedeni sorulduğu zamaan ‘’Milli marş para ile yazılmaz’’ diye cevap verdi. Arkadaşları katılması için ısrar edince kazanırsa ödül almamak şartıyla yarışmaya katıldı. Yarışmaya katılan 724 şiirin arasından Mehmet Akif'in yazdığı birinci seçildi. İstiklal Marşı, zamanın Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver tarafından Büyük Millet Meclisi’nde okundu. 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edildi.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla