Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.10.12, 21:51   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Witold Gombrowicz Biyografisi - Witold Gombrowicz Hayatı - Witold Gombrowicz Kimdir?

Witold Gombrowicz Biyografisi - Witold Gombrowicz Hayatı - Witold Gombrowicz Kimdir?


Witold Marian Gombrowicz Polonyalı roman ve oyun yazarıdır. Eserlerinde derinlemesine kişilik analizleri, absürd bir varoluşçu tutum görülür.



Gombrowicz, 1937'de yazılarında genel olarak değindiği gençlik - olgunluk ilişkisi, bir kimlik yaratmak gibi kavramları ele alan ilk romanı Ferdydurke'yi yayımladı. Yazar, yaşamının son yıllarına dek çok tanınmadı, ancak kendisi Polonya edebiyatının temeltaşlarından biridir.

Hayatı

Polonya'da

Gombrowicz, 1904 yılında Małoszyce, Świętokrzyskie Voivodeship, Congress Poland, Rusya İmparatorluğu'nda üst sınıf bir ailede doğdu. Ailenin dört çocuğundan en genç olanıydı. Ailesi 1911'de Varşova'ya yerleşmeye karar verdi. Saint Stanislaus Kostka's Gymnasium'da eğitimini tamamlayınca Varşova Üniversitesi'nde hukuk lisansı yaptı. (1927'de mezun oldu.) Bu yıllarda Paris ve Akdeniz'i gezdi.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla