Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.04.08, 09:14   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Hazan
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 413
Konular: 272
Puan Grafiği
Rep Puanı:1112
Rep Gücü:0
RD:Hazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 9
8 Mesajına 9 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb SAYİKA (Archocentrus sajica)

SAYİKA (Archocentrus sajica)


Anavatanı Costa Rica'nın tatlı suları olan bu balık, gösterişli ve bakımı kolay bir türdür. Bakımı kolay olduğu için de çok fazla tecrübe gerektirmez, yeni başlayanlar için de uygun bir çiklit türüdür.

Erkekler dişilerden daha iridir. Erkekler 12, dişiler 8 cm. civarındadırlar.

En az 100 litrelik bir akvaryumda bakılmalıdırlar. pH 6-8 arasında olmalıdır. 24-28°C sıcaklıktan hoşlanırlar.

Mavi, mor ve sarının tonlarında ve yüksekçe bir gövdeleri olan bu balıkların solungaç çevresi açık mavi renklidir. Erkek-dişi ayrımı son derece belirgindir. Daha önce de belirtildiği gibi erkekler dişilerden daha iridir. Ayrıca erkeklerin sırt yüzgeci turuncu iken dişilerinki sarı renklidir. Üreme zamanında dişilerin gözleri metalik sarı rengi alır,karın kısmı koyu bir griye dönüşür.

Her türlü kaliteli kuru yemi severek yerler. Hayvansal besinlerin yanında ara sıra bitkisel gıdalar da verilmelidir.

Akvaryum, saklanabilecekleri kayalar ve kütüklerle dekore edilmelidir. Normalde sakin balıklardır ama üreme zamanı geldiğinde hırçınlaşabilirler, kumları kazıyabilirler.

Genellikle kovukların içine yumurtlarlar. Yumurtalar 2-3 gün içinde açılır. İlk hafta yavrular besin keselerini tüketirler. Bundan sonraki dönemlerde artemia ve özel toz yemler verilebilir. Bu süre içinde erkek daha çok etrafı kollar. Dişi ise yavruların bakımını üstlenir.

Alıntı.


Hazan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla