Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.01.13, 02:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Aylara Göre Gezi Rehberi - Aylara Göre Gidilebilecek Ülkeler

Aylara Göre Gezi Rehberi
Gezi Rehberi

Aylara Göre Gidilebilecek Ülkeler

Aşağıda dünyanın dört bir tarafında gezilebilecek, her mevsim şartlarına uygun yerlerin listesini çıkardık. 2013'de seyahat planlarınızı ayarlamanıza yardımcı olacak, ay ay gezi rehberi...



OCAK

Bahamalar, Senegal, Hawaii, Doğu Afrika, Pakistan..
Hawaii, Bahamalar ve Senegal kış aylarında güneşin tadını çıkarmak isteyenler için ideal. Yağışların henüz başlamadığı Kenya veya kısa süre sonra toz fırtınaları ve şiddetli kasırgaların baş göstereceği Pakistan gezileri için son fırsat.


ŞUBAT

Doğu Afrika, Batı Afrika, Orta Amerika, Hindistan..
Güneşli Batı Afrika Sahillerinde yeniden denizin tadını çıkarabilirsiniz.Kurak bir iklimin sürdüğü Meksika ve Senegal’de yaz hala sürüyor.

MART

Kuzey Afrika, Bahamalar, Martinik, Peru, Karayipler, Meksika..
Mart ayı, ilkbaharın habercisi. Kuzey Afrika çöllerinde gezinti için en uygun mevsim, Bahamalar ve Martinik ise şimdiden en gözde destinasyonlardan.Karayipler ve Meksika seyahatleri için ideal mevsim yavaş yavaş sona ermeye başlarken, Mauritus Adası ve Moritanya için mart ayından itibaren ölü mevsim başlıyor.


NİSAN


Çin, Japonya, Akdeniz, Lübnan, Ürdün, Mısır ve Türkiye gibi Akdeniz ülkeleri
Tibet özellikle tavsiye edilebilir. Japon Adaları’nda kiraz ağaçları nisan ayında çiçek açmaya başlıyor. Akdeniz sahilleri sakin, turist akınına uğramadan denize girebilirsiniz. Karayip adaları’nda ise güzel havaların sonuna yetişebilirsiniz.

MAYIS

Büyük Britanya, Kuzey Avrupa, İsveç, Norveç, Finlandiya, Madagaskar.
Güneşli ve ılık ilkbahar günlerinin başlaması ile birlikte Britanya adaları ya da Kuzey Avrupa, ideal tatil seçenekleri olabilir. Tam tersine , Orta Amerika ve Karayipler, sonbahara dek süren yağışların başlamasıyla birlikte gündemden düşüyor. Batı Afrika içinse mayıs ayı, yağmurlar başlamadan gitmeniz için son fırsat.


HAZİRAN

Polinezya, Hint Okyanusu, İsveç.
Sonbahara kadar Hint Okyanusu’nda yer alan adalar, özellikle de Polinezya ideal destinasyonlar arasında.


TEMMUZ

Finlandiya, İsveç, Bolivya, Brezilya, Amerika, İrlanda, İngiltere, İskoçya.
İrlanda ve Britanya Adaları da, yılın en güzel aylarını yaşıyor. Bu yüzden, fırsatı kaçırmayın! Muson yağmurları ise çoktan Güneydoğu Asya ve Orta Amerika’da etkisini göstermeye başladı. Bu bölgelere gitmek için program yaptıysanız, muson yağmurlarının şiddetinden önleminizi alarak yola çıkmalısınız.



AĞUSTOS

Kuzey Avrupa ülkeleri ve Britanya Adaları, Hint Okyanusu, Doğu Afrika.
Yaz aylarında “geceyarısı güneşi”nden yararlanmak için Kuzey Avrupa ülkelerine gitmelisiniz. Hep sisli puslu havasıyla bilinen Londra’yı biraz olsun farklı görebilirsiniz ağustos ayında. Eylülde yağmur mevsiminin başlayacağı Doğu Afrika’ya gitmek isteyenler için, ağustos ayı son fırsat! Orta Amerika ile Uzak ve Yakındoğu ülkelerinde ise ölü sezon başladı.



EYLÜL

Orta Avrupa, Akdeniz Havzası, İspanya, Yunanistan, İtalya, Tunus, Fas, Mısır, İsrail, Kuzey Amerika...

Eylül ile birlikte yaz sıcakları son bulup havalar yumuşarken Orta Avrupa ve Kuzey Amerika tatil için en ideal bölgeleri oluşturuyor. Artık sıcaklığın düşmeye başladığı Kuzey Avrupa ve kısa süre kuru iklimin sona ereceği Endonezya için ise Eylül son şans! Yağmurlar ise Orta Amerika, Karayipler ve musonların başladığı Güneydoğu Asya’da ölü sezon yaşatıyor.



EKİM

Güney Afrika, Arjantin, Avustralya...
Ekim ayında ilkbahar güney yarım küreye yerleşir. Güneşle buluşmak için Güney Afrika’ya, Güney Amerika’ya ve Avustralya’ya uzanmanın tam zamanı. Güneydoğu Asya ve Karayip adaları içinse ekim, yağmurların başlangıcı demek.


KASIM

Senegal, Hindistan, Mısır, Hint Okyanusu, Uzak-Doğu, Orta Amerika...
Batı Afrika ve Hindistan’da yağış mevsimi sona eriyor. Dolayısıyla hem bu ülkeleri, hem de boğucu yaz sıcaklarının yavaş yavaş yerini ılıman bir iklime bıraktığı Mısır’ı ziyaret etmenin tam zamanı. Bir ay daha yağmurlu geçecek olan Orta Amerika ülkeleriyle ağır bir kış geçiran Uzak-Doğu’ya yapacağınız gezileri ertelemelisiniz.


ARALIK

Çin’de kış mevsimi sert geçmeye başladığından turizm için ölü bir mevsim.Asya ve Uzakdoğu turları için en uygun mevsim. Bali, Singapur ve Tayland muson yağmurlarına veda ediyor.Karayipler’in kuzeyi ile Küba ve Jamaika’da da rahatça denize girebilirsiniz. Mısır turları için ise son günler.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla