Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.01.13, 21:41   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.371
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Hatice Sultan Mezarı Nerededir - Hatice Sultanın Mezarı Nerededir

Hatice Sultan Mezarı Nerededir - Hatice Sultanın Mezarı Nerededir

Hatice Sultan'ın çocuklarının akıbeti de babaları Pargalı İbrahim Paşa gibi olmuştur. Kanuni Sultan Süleyman, İbrahim Paşa'yı boğdurttuktan sonra, neslinin devam etmemesi için çocuklarını da öldürtmüştür.

Tarihçiler Hatice Sultan'ın ölümüyle ilgili iki farklı tarih vermektedir. Bazı tarihçiler Hatice Sultan'ın, İbrahim Paşa'nın ve çocuklarının öldürülmesine daha fazla dayanamayarak 1538 yılında öldüğünü söylerken, bazı tarihçiler de 1582 yılındaöldüğünü söylemektedir.

Hatice Sultan'ın mezarı Sultan Selim Cami şehzadeler mezarlığında bulunmaktadır.

Hatice Sultan Osmanlı Padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın kız kardeşidir. Yavuz Sultan Selim'in (I. Selim) ile Ayşe Hafsa Sultan'ın kızıdır.

Hatice Sultan, 1496 yılında doğmuştur. İlk evliliği İskender Paşa ile ikinci evliliğini ise 1524 yılında Pargalı İbrahim Paşa ile yapmıştır. Pargalı İbrahim Paşa'dan Mehmet Şah, Fülane Sultan ve Hanım Sultan adında üç çocuğu olmuştur.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla