Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.02.13, 14:31   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Doğan Andaç Biyografisi - Doğan Andaç Kimdir - Doğan Andaç Hayatı - Doğan Andaç Yaşam

Doğan Andaç Biyografisi - Doğan Andaç Kimdir - Doğan Andaç Hayatı - Doğan Andaç Yaşamı

Doğan Andaç Türk teknik adam.

Ordudan emekli bir albay olan Andaç, 1965'te RCD Kupası'nda (ya da sonraki adıyla ECO Kupası) oynanan iki maçta Türk milli takımının başında yer almış ve 1 galibiyet 1 beraberlik almıştır. Andaç 1976'da Doğu Almanya ile oynanan Dünya Kupası elemesi maçında da tek maçlık teknik adam olarak sahaya çıkmış ve beraberlik almıştır.

Andaç, 1977-78 sezonunda Diyarbakırspor'u çalıştırmıştır. Ligi dördüncü bitirdikten sonra birkaç sezondur kötü sonuçlar alan Beşiktaş'ın başına geçer. Ancaktakımı ligde 9. yapıp, hiçbir kupa alamaz, dört maçlık ve üç maçlık iki mağlubiyet serisi yakalar ve sezon sonu ayrılır.

1980'de Mazhar Zorlu'dan sonra vekaleten Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığında bulunur. 1981-82'de yine eski takımı Diyarbakırspor'u çalıştırır ve lig sonuncusuolur. 1982-83 sezonunda ise ikinci ligteki Denizlispor teknik direktörlüğünü yapar ve lig birincisi olarak takımı birinci lige çıkartır.

1980 yılında Futbol Federasyonu Başkanlığı yapan Andaç, Beşiktaş, Diyarbakırspor ve Denizlispor'da teknik direktörlük görevlerinde bulundu.

2004 yılında Türkiye Futbol Adamları Derneği tarafından onur ödülü verildi.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla