Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.02.13, 21:57   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Faruk Pekin Biyografisi - Faruk Pekin Kimdir - Faruk Pekin Hayatı

Faruk Pekin Biyografisi - Faruk Pekin Kimdir - Faruk Pekin Hayatı

Faruk Pekin (D. 1947, Menemen, İzmir), Türk yazar ve profesyonel rehber.

1947 yılında İzmir’in Menemen İlçesinde doğdu. İzmir Atatürk Lisesi’nden sonra, 1969’da Robert Kolej Yüksek Okulu Kimya Mühendisliği bölümünü bitirdi. 1965’de Robert Kolej Yüksek Okulu (RKYO-bugünkü Boğaziçi Üniversitesi) Mühendis Mektebi Talebe Cemiyeti (RKMMTC) Sekreterliğine seçildi. 1965-66’da RKMMTC’yi Türkiye Milli Talebe Federasyonu’nda (TMTF) temsil etti. 1966-67 ve 1967-68 ders yıllarında Robert Kolej Yüksek Okulu Öğrenci Birliği (RKÖB) Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Mayıs 1968’da Öğrenci Birliği Başkanlığına seçildi. Robert Kolej’de (RK) yayınlanan İzlerimiz adlı edebiyat dergisinin 1966, 1967 ve 1968 yılları “Araştırma Ödülü’nü kazandı. 1967, 1968, 1969 yıllarında yapılan “RK Kültür Haftası” (tiyatro, klasik müzik, folklor... kültürel etkinlikler) organizasyonlarında yönetici olarak görev yaptı.

Uzun yıllar gazeteci ve sendikacı olarak çalıştı. Profesyonel Rehber. Turizm Bakanlığı rehberlik kurslarında, Marmara Üniversitesi Turizm Bölümü’nde ve BÜ’de turizm üzerine dersler verdi. Uzun bir süre başkanlığını yaptığı Kültür BilinciniGeliştirme Vakfı Seminerleri’nde “Dinler Tarihi”, “Hinduizm”, “Budizm”... dersleri verdi. Gezdiği ve gezdirdiği yerlerde çektiği fotoğrafları “Fotoğraflı Söyleşiler” adı altındaki gösterilerle yıllarca gezginlerle paylaştı, “Kültür Turizmi” üzerine söyleşiler yaptı, sempozyumlarda yer aldı. Çok sayıda röportaja konu oldu.

Yaklaşık 25 yıldır Türkiye’de kültür turizminin öncülüğünü yapan FEST TRAVEL’ı yönetiyor. 20 yılı aşkın 1988’den günümüze kadar binlerce İstanbulluyu İstanbul ile tanıştıran “Adım Adım İstanbul”® gezileri ile “Köşe Bucak Türkiye” ve “Köşe Bucak Dünya” gezileri düzenliyor. Şu anda Türkiye’den Kültür ve Turizm Bakanlığı ile FEST TRAVEL’ın da aralarında bulunduğu 40 ülkeden 140 kuruluşun üye olduğu Uluslararası Sosyal Turizm Örgütü BITS’in Yönetim Kurulu üyesi, Türkiye Seyahat AcentalarıBirliği TURSAB’ın Kültür Turizmi Komitesi Başkanlığı, TURSAB Başkanlık Danışmanlığı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Girişim Grubu ve Danışma Kurulu üyeliği yaptı. Kültür Bilinci Geliştirme Vakfı Onursal Başkanı.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen “Turizm Ödülleri” nin ilkinde 2008 yılında “İstanbul Gezileri” nedeniyle Etkinlik Ödülü ile ödüllendirildi. 2009 yılında da TUREB tarafından kendisine Kültür Turizm Ödülü verildi.

Dünyanın yaklaşık 50 ülkesini yerel rehberlere ihtiyaç duymadan gezdiriyor. Türkiye’de Kapadokya ve İstanbul uzmanı. Prag, Budapeşte, Endülüs, İrlanda, İskoçya, İskandinavya, İzlanda, Rusya, Kahire, Nil Vadisi, Fas, Libya, Etiyopya, Mali, Zimbabwe, İsrail, Ürdün, İran, Kuzey ve Güney Hindistan, Racastan, Ladak, Amritsar, Darjeeling, Karnataka, Nepal,Endonezya, Tayland, Myanmar, Tibet, Butan, Moğolistan, Vietnam, Kamboçya, Laos, Çin, Meksika, Guatemala, Peru, Bolivya, Nikaragua, Küba, Patagonya, Paskalya Adası, Galapagos rehberlik yaptığı bölgeler.

Skylife Dergisi, Cumhuriyet, Hürriyet gazeteleri başta olmak üzere değişik yayınlarda ve konularda çok sayıda makalesi var. Artı - Değer Nedir? (1975), Demokrasi, Sendika Özgürlüğü ve Sosyal Haklar (1985), Kapadokya: KayalardakiŞiirsellik (1996), (Cappadocia: Poetry in the Rocks ayrıca yayınlandı), Efsanevi Başkent İstanbul (2004), 100 Kale (2008), 100 Köprü (2008), Çözüm: Kültür Turizmi: (2011) yayınlanan kitapları.

Ödülleri

2008 İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen İstanbul Turizm Ödülleri'nin ilkinde 2008 yılında “İstanbul Gezileri” nedeniyle Etkinlik Ödülü ile ödüllendirildi.

2009 yılında da Turist Rehberleri Birliği tarafından kendisine Kültür Turizm Ödülü verildi.

Makaleleri

Son Shangri-La: Butan
Bir Altından Gizeme Yolculuk: Myanmar ya da Burma
Değişik Kültürler Mozayiği: İran
Patagonya
Çin
Tüccarların Limanı Kopanhag: Her Dem Canlı
Göller Ve Yanardağlar Ülkesi Nikaragua’da Bir Grup Türk
Karadeniz’in Ahşap Camileri
Afrika’nın Henüz Keşfedilen İncisi: Libya
Keşif İçin Bakacağın Yeni Bir Diyar: Libya
Hindistan’ın Bilinmeyen İlginç Köşesi: Karnataka
Varanasi
Olağanüstü, Şaşırtıcı Bir Ülkeye Keşif: Etiyopya
Güney Hindistan
İzlanda: Ateşin Ve Buzun Dansı
Tibet – DünyanınDamı ya da Gizemli Ülkesi
Macaristandaki Osmanlı Eserleri: Peyç Ve Zigetvar
Kültür Turizmi
Barbarlar İlerlerken Kültürel Miras Da Yok Ediliyor: Irak
Anadolu Prehistoryası
Bir Kültür Mozaği: Haliç
Yeşilırmak’ın Can Verdiği Şehir: Amasya
Ankara Kalesi
Kayseri
Geçmişin Düşü Ve Hâlâ Büyüleyici Bir Kent: Trabzon
Galata
Gökçeada
Güzelyurt
Kapadokya
Kültür Turizmi ve İstanbul
Türkiye’de “Kültür Turizmini Öne Çıkaran Bir Gezi Kültürü”nün Oluşumu”: Adım Adım İstanbul Gezilerinde 20 Yıl.

Kitapları

Adım Adım İstanbul - Tarihi Yarımada
AdımAdım İstanbul - Galata Beyoğlu
Efsanevi başkent İstanbul
Kapadokya Kayalardaki Şiirsellik
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla