Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.02.13, 16:17   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Hasan Aksay Biyografisi - Hasan Aksay Kimdir - Orgeneral Hasan Aksay Hayatı

Hasan Aksay Biyografisi - Hasan Aksay Kimdir - Orgeneral Hasan Aksay Hayatı

Hava Orgeneral Hasan AKSAY, 1947 yılında İzmir’in Ödemiş ilçesinde doğmuştur. 1965 yılında Askerî Hava Lisesinden, 1967 yılında Hava Harp Okulundan mezun olmuş ve 1969 yılında pilotaj eğitimini tamamlamıştır.

1979 yılına kadar Hava Kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde kol uçucusu olarak görev yapan Hava Orgeneral AKSAY, 1981 yılında Hava Harp Akademisinden mezun olmuş, ardından kurmay subay olarak; 4’üncü Ana Jet Üs 141’inci Filo Komutanlığında Eğitim Subaylığı, Harekât Subaylığı ve Filo Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Genel Sekreterlik Koordinasyon Şubesinde Harekat Subaylığı ve Ş.Md.lüğü, Ottowa Askerî Ataşeliği, 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığında Kontrol Heyeti Başkanlığı ve Harekât Komutanlığı, 2’nci Taktik Hava Kuvveti KomutanlığındaHarekât Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Bu arada 1994 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi eğitimini tamamlamıştır.

Hava Orgeneral Hasan AKSAY 1994 yılında Tuğgeneralliğe terfi ederek bu rütbede; 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Harekât Başkanlığı Plan Harekat Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve 1998 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir. Tümgeneral rütbesi ile; 1’inci Taktik Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı ve Hava Kuvvetleri Harekât Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 2002 yılında Korgeneralliğe terfi ederek sırasıyla; Hava Eğitim Komutanlığı, 1’inci Hava Kuvveti ve Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı ile Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2007 yılında Orgeneralliğe terfi etmiştir. Orgeneral olarak; Harp Akademileri Komutanlığı görevinimüteakip 25 Ağustos 2009 tarihi itibarıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevine atanmıştır. 29 Temmuz 2011 tarihinde emekliye ayrılmıştır.

Hava Orgeneral AKSAY, İclal AKSAY hanımefendi ile evli olup iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Hava Orgeneral Hasan AKSAY; NATO Madalyası, TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, TSK Başarı Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası, Pakistan İmtiyaz Madalyası, TSK Şeref Madalyası'na sahiptir.

Kaynak: İnternetten alıntıdır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla