Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.02.13, 16:21   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Aydoğan Babaoğlu Biyografisi - Aydoğan Babaoğlu Kimdir - Orgeneral Aydoğan Babaoğlu H

Aydoğan Babaoğlu Biyografisi - Aydoğan Babaoğlu Kimdir - Orgeneral Aydoğan Babaoğlu Hayatı

Hava Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, 1944 yılında Samsun Havza’da doğmuştur. 1959 yılında başladığı Askeri Hava Lisesi öğrenimini takiben, 1962 yılında Hava Harp Okuluna girmiş ve 1964 yılında asteğmen olarak mezun olmuştur.

Aynı yıl, İzmir Uçuş Eğitim Grup Komutanlığında başladığı uçuş eğitimini, 1966 yılında 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığında tamamlamış ve ilk görev yeri olan 5’inci Aa Jet Üs Komutanlığına av pilotu olarak atanmıştır. Kasım 1970’te atandığı 9’uncu Ana Jet Üs 191’inci Filo Komutanlığında 1974 yılına kadar görev yapmış ve bu tarihte hava harp akademisinikazanmıştır. Hava Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Hava Harp Akademisinden 1976 yılında kurmay subay olarak mezun olmuştur.

Hava Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, 1976 - 1981 yılları arasında görev yaptığı 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında sırasıyla; kol uçuculuğu, eğitim subaylığı, üs harekât kısım amirliği, filo harekât subaylığı ve filo komutanlığı görevlerinde bulunmuştur. Kıta görevini takiben 1981 - 1985 yılları arasında Hava Harp Akademisi öğretim üyeliği yapan ve aynı dönem içinde ABD Hava Harp Kolejini başarı ile bitiren Hava Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, 1985 – 1988 yılları arasında Napoli’de konuşlu Nato Airsouth karargâhında yurt dışı görevinde bulunmuştur. Yurt dışı görevinitakiben, atandığı Genelkurmay Harekât Başkanlığı bünyesinde şube müdürlüğü görevinde bulunduktan sonra atandığı 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında Harekât Komutanlığı ve Kontrol Heyet Başkanlığı yapmıştır.

1991 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Hava Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, bu rütbede 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Plan Program Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 30 ağustos 1995 tarihinde terfi ettiği tümgenerallik rütbesinde Hava Kuvvetleri Personel Başkanlığı ve Hava Harp Okulu Komutanlığı görevlerini yürütmüştür. 1999 yılında korgeneralliğe terfi eden Hava Orgeneral Aydoğan Babaoğlu sırasıyla, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı, 2’nci Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı ve Genelkurmay Genel Plan ve Prensipler Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Hava Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, 30 Ağustos 2005 tarihinde orgeneralliğe terfi etmiş, 2005-2007 yılları arasında Harp Akademileri Komutanı olarak görevyapmıştır. Hava Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, 2007 yılı general ve amiral atamaları ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevine atanmıştır. 30 Ağustos 2009 tarihinde emekliye ayrılmıştır.

Hava Orgeneral Babaoğlu, Ayşe Dilek Babaoğlu hanımefendi ile evli olup iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Hava Orgeneral Aydoğan Babaoğlu; TSK Üstün Hizmet Madalyası, TSK Şeref Madalyası ve ABD Liyakat Madalyası'na sahiptir.

Kaynak: İnternetten alıntıdır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla