Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.02.13, 16:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Faruk Cömert Biyografisi - Faruk Cömert Kimdir - Orgeneral Faruk Cömert Hayatı

Faruk Cömert Biyografisi - Faruk Cömert Kimdir - Orgeneral Faruk Cömert Hayatı

Orgeneral Faruk Cömert, 1946 yılında Samsun’da doğmuştur. Askerlik hayatına 1960 yılında Hava Lisesi’nde başlamıştır. 1965 yılında Hava Harp Okulu’ndan mezun olan Orgeneral Cömert, uçuş eğitimini tamamlayarak jet pilotu olarak Türk Hava Kuvvetleri saflarına katılmıştır.

Hava Harp Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi’ni bitiren Orgeneral Cömert, ABD’de Hava Komuta Kurmay Koleji ve Akademik Öğretmen Okulu’ndan mezun olmuştur. Değişik üslerde eğitim subaylığı, harekât subaylığı ve filo komutanlığı yapan Orgeneral Cömert, 1985-1988 tarihleri arasında Napoli Airsouth Nato karargâhında yurt dışıgörevinde bulunmuştur. Harekât komutanlığı ve harekât başkanlığı görevlerini de başarı ile tamamlayıp, 1991 yılında tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral olarak 2’nci Tak. Hv. Kv. Kur. Bşk.lığı görevini bir yıl sürdüren Orgeneral Cömert, 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı görevine atanmış, 1994 yılında da Gnkur. Komt. Kont. D. Bşk.lığı görevini icra etmiştir. 1995 yılında tümgeneralliğe terfi ederek Hava Harp Okulu komutanlığı’na atanmıştır. Bu görevi iki yıl sürdüren Orgeneral Cömert, 1997-1999 tarihleriarasında Gnkur.And.D.Bşk.lığı görevini sürdürmüş ve aynı yıl korgeneralliğe terfi ederek, Hv. K. K.lığı Değ. Dent. Bşk.lığına atanmıştır. 2001 yılı General atamaları ile birlikte 1’inci Tak.Hv.Kv. ve 6’ncı BHHM K.lığı görevine atanan Orgeneral Cömert, 30 Ağustos 2003 tarihinden itibaren orgeneralliğe terfi etmiştir.

2003-2005 yılları arasında Harp Akademileri Komutanlığını sürdüren Orgeneral Cömert, 2005 yılı general/amiral atamaları ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevine atanmıştır. 30 Ağustos 2007 tarihinde emekliye ayrılmıştır.

Bayan Özay Cömert ile evli olan Orgeneral Faruk Cömert 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Orgeneral Cömert, Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, Türk SilahlıKuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası, Türk Silahlı Kuvvetleri Şeref Madalyası, Güney Kore Silahlı Kuvvetleri Liyakat Madalyası ve Pakistan İmtiyaz Nişanı sahibidir.

Kaynak: İnternetten alıntıdır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla