Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.02.13, 18:19   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Mehmet Ali Ülgen Biyografisi - Mehmet Ali Ülgen Kimdir - Oramiral Mehmet Ali Ülgen

Mehmet Ali Ülgen Biyografisi - Mehmet Ali Ülgen Kimdir - Oramiral Mehmet Ali Ülgen Hayatı

1887 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1900 yılında girdiği Bahriye Mektebi’nden 1905 yılında Teğmen rütbesiyle mezun olmuştur.

Heybetnüma okul gemisi ve Asar-ı Tevfik zırhlısında mühendislik eğitimini müteakip, Bafra gambotu, Peyk-i Şevket, Muin-i Zafer, Mesudiye, Barbaros ve Asar-ı Tevfik gemilerinde Topçu Subaylığı yapmıştır.

Yavuz zırhlısı ile ODESA ve SİVASTOPOL bombardımanına iştirak etmiş,1914 - 1918 yılları arasında Mecidiye Kruvazörü Topçu Subaylığı, Selman-ı Pak Gambotu Komutanlığı ve değişik karargah görevlerini deruhte emiştir.

1918 yılında Giresun Vapuru II.Komutanlığı görevine atanmıştır. 1925 yılına kadar Mecidiye ve Yavuz zırhlıları Topçu Subaylığı, Hamidiye Kruvazörü II.Komutanlığı ve Peyk-i Şevket Komutanlığı görevlerini ifa etmiştir.

1925 yılında Binbaşılığa terfi etmiştir. 1925 - 1934 yılları arasında Bahriye Vekaleti’nde Şube Müdürlüğü ve Daire Başkanlığı, Filotilla Komodorluğu, İhtiyatFilosu Komutanlığı ve Marmara Üssü Bahri Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1936 yılında Tuğamiral, 1938 yılında Tümamiral, 1945 yılında Koramiral, 1948 yılında Oramiralliğe yükselmiştir. Tuğamiral rütbesi ile Marmara Üssü Bahri ve Kocaeli Müstahkem Mevki Komutanlığı, Harp Filosu Komutan Vekilliği, Tümamiral rütbesi ile Harp Filosu Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Deniz Müsteşarlığı, Marmara Üssü Bahri ve Kocaeli Müstahkem Mevki Komutanlığı, Koramiral rütbesi ile Donanma Komutanlığı görevlerindebulunmuştur. Oramiral rütbesine terfi ederek, 01 Temmuz 1949 tarihinde atandığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 06 Haziran 1950 tarihinde kendi isteği ile emekli olmuştur.

Oramiral ÜLGEN hizmette bulunduğu süre içinde Sisam Vak’ası, Balkan ve Kurtuluş Savaşlarına katılmıştır. Oramiral ÜLGEN evli ve iki çocuk babasıydı.

Emekli Oramiral ÜLGEN, 23 Temmuz 1952 tarihinde vefat etmiştir.

Kaynak: İnternetten alıntıdır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla