Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.03.13, 21:50   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Erich Ludendorff Biyografisi - Erich Ludendorff Kimdir - Erich Ludendorff Hayatı

Erich Ludendorff Biyografisi - Erich Ludendorff Kimdir - Erich Ludendorff Hayatı

Erich Ludendorff "Erich Friedrich Wilhelm Ludendorff" (D. 9 Nisan 1865 Kruschwitz, Pozen – Ö. 10 Aralık 1937 Tutzing, Oberbayern), Alman İmparatorluğu'nun askeri. Liège Muharebesi'nın galibi ve Paul von Hindenburg'la birlikte Tannenberg Muharebesi'nın galiplerinden biridir. Alman savaş ve siyaset üzerindeki belirleyici etkisi vardı. Ludendorff I. Dünya Savaşı'ndaki kahramanlıklarından dolayı 22 Ağustos 1914'de Kaiser II. Wilhelm tarafından Almanya'nın en yüksek askeri madalyası Pour le Mérite kendisine verilmiştir.



Erich Ludendorff

İlk Yılları

1885 yılında Wesel'de, 57. Piyade Alayında bir teğmen olarak görevlendirildi. 1894 yılında Alman Genelkurmayına atandı. 1905 yılında Alfred von Schlieffen altında, Berlin'de Büyük Genelkurmay İkinci Kısıma, 1904-1913 arası Seferberlik Bölüm sorumluluğuna atandı. 1911'de Albay oldu. Nisan 1914 yılında Tümgeneralliğe terfi etti ve Strassburg konuşlu 85. Piyade Tugayının komutasına verildi.

I. Dünya Savaşı

I. Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle Ludendorff, General Karl von Bülow'un altında Alman İkinci Ordu Kurmay Başkan Yardımcısı olarak atandı. Savaşın sonunda Almanların yenilgisinin ardından, ateşkes günü Ludendorff, sahte sakal ve gözlük ile kendini gizledi ve Potsdam'daki kardeşi astronomHans Ludendorff'un evine gitti. Birkaç gün sonra, Kopenhag'a giden bir gemiye bindi. Tanınmış olmasına rağmen Danimarka'dan İsveç'e geçti.

Savaştan Sonra ki Hayatı

Ludendorff Şubat 1919'da Almanya'ya geri döndü. Adolf Hitler'in çağırısıyla, 1923 yılında Birahane Darbesi'nde yer aldı. Başarısız darbenin ardından takip davasında beraat etti. 1924 yılından 1928 yılına kadar NSFB (Alman völkisch Özgürlük Partisi ve Nazi Partisi üyesi bir koalisyon) temsilcisi olarak Reichstag'a seçilerek görev yaptı. Ludendorff eski komutanıPaul von Hindenburg'a karşı 1925 yılında ki başkanlık seçimlerinde yarıştı ve sadece 285.793 oy aldı. Ludendorff'un ünü Birahane Darbesi yüzünden zarar görmüş olabilir ama kendisi çok az kampanyalara katıldı ve siyasetten uzak kaldı.

Daha sonraki yıllarda, Ludendorff birkaç kitap yazdı ve ikinci eşi Mathilde von Kemnitz (D. 1874 - Ö. 1966) ile göreceli bir inzivaya çekildi. Dünya'daki sorunların Hıristiyanlar (özellikle Cizvitler ve Katolikler), Yahudiler ve Masonlar'ın olduğu sonucuna vardı.

Adolf Hitler, Ludendorff'u lehine kazanmak için bir girişim olarak, 1935 yılında Ludendorff'un doğum gününde evine habersiz bir ziyarette bulundu ve Nazi partisinekatılıp siyasete geri dönerse onu Mareşal yapmayı teklif etti. Buna sinirlenen Ludendorff: "Bir Mareşal yapılmaz, doğar!" şeklinde yanıt vermiştir.

Ludendorff 72 yaşındaki 20 Aralık 1937'de Tutzing'de öldü. Tutzing'de Neuer Friedhof'a Hitler'in katıldığı devlet töreniyle gömüldü.

Kaynak: wikipedia
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla