Konu: Köri sosu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.04.08, 19:32   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Superisi
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 116
Konular: 67
Puan Grafiği
Rep Puanı:1043
Rep Gücü:0
RD:Superisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
2 Mesajına 2 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Köri sosu






Köri sosu

MALZEMELER
1 litre sos

7 adet tavuk kanadı yada 4 parça 1 parmak uzunluğunda dana kemiği
1 çorba kaşığı margarin
1 küçük ince doğranmış soğan
¼ beyaz elma
1/6 küçük kereviz
1 ½ kahve fincanı un
½ tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı ketçap
2 kahve fincanı beyaz şarap
4 su bardağı su
½ su bardağı süt
¼ tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Yağı küçük bir tencereye koyun, kızdırın. Kemikleri ekleyin ve kemikler sarı bir renk alana kadar kavurun. Kerevizi, soğanı, köriyi, elmayı, ketçapı ekleyin, iki dakika kavurun. Beyaz şarap ve tuzu ilave edin. Sonra suyunu ekleyin, ağır ağır kaynatarak ilk su seviyesine işaret koyun. Suyunu çektikçe aynı miktarda su ekleyerek 90 dakika kadar pişirin. Üzerinde oluşan yağ ve köpükleri sıyırıp atın. Sütü ve unu iyice karıştırıp kaynamakta olan sosa yedirin. Zaman zaman karıştırarak ağır ateşte onbeş dakika daha kaynattıktan sonra, süzün.



AFİYET OLSUN



Superisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla