Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.04.08, 19:48   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Superisi
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 116
Konular: 67
Puan Grafiği
Rep Puanı:1043
Rep Gücü:0
RD:Superisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
2 Mesajına 2 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Frenk Üzümü ve Elmalı Acı Sos


Frenk Üzümü ve Elmalı Acı Sos



Servis 4 kişilik

İçindekiler
  • 50g kuru üzüm
  • 400g yeşil elma soyulmuş çiğitleri çıkartılmış ve küpler halinde doğranmış
  • 250g frenk üzümü
  • 100g ceviz doğranmış
  • 100ml beyaz şarap sirkesi
  • 100ml portakal suyu
  • 100g şeker
  • 2 adet karanfil
  • 5cm uzunlugunda tarçın çubuğu
Hazırlanışı

Kuru üzümleri bir kasenin içerisine koy üzerlerini sıcak suyla kapla bir köşede 15dk ıslamak üzere bırak. Diğer bütün malzemeleri bir tencerenin içerisine koy düşük ısıda arada sırada karıştırarak kaynat 30dk kadar karışım reçel kıvamına gelene kadar pişir. Karışımı bir kasenin içerisine boşalt ve soğumak üzere bırak. Tarçın çubuklarını ve karanfili içerisinden çıkar. Bu sos çogunlukla Hindistanda yenilmektedir. Bu sos buzdolabında birkaç gün muhafaza edilebilir. Kullanıldığı Yerler: Izgarada pişirilen etlerde kullanılır.



AFİYET OLSUN








Superisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla