Konu
:
Frenk Üzümü ve Elmalı Acı Sos
Tekil Mesaj gösterimi
13.04.08, 19:48
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Superisi
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 116
Konular: 67
Puan Grafiği
Rep Puanı:1043
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
2 Mesajına 2 Kere Teşekkür Edlidi
:
Frenk Üzümü ve Elmalı Acı Sos
Frenk Üzümü ve Elmalı Acı Sos
Servis 4 kişilik
İçindekiler
50g kuru üzüm
400g yeşil elma soyulmuş çiğitleri çıkartılmış ve küpler halinde doğranmış
250g frenk üzümü
100g ceviz doğranmış
100ml beyaz şarap sirkesi
100ml portakal suyu
100g şeker
2 adet karanfil
5cm uzunlugunda tarçın çubuğu
Hazırlanışı
Kuru üzümleri bir kasenin içerisine koy üzerlerini sıcak suyla kapla bir köşede 15dk ıslamak üzere bırak. Diğer bütün malzemeleri bir tencerenin içerisine koy düşük ısıda arada sırada karıştırarak kaynat 30dk kadar karışım reçel kıvamına gelene kadar pişir. Karışımı bir kasenin içerisine boşalt ve soğumak üzere bırak. Tarçın çubuklarını ve karanfili içerisinden çıkar. Bu sos çogunlukla Hindistanda yenilmektedir. Bu sos buzdolabında birkaç gün muhafaza edilebilir. Kullanıldığı Yerler: Izgarada pişirilen etlerde kullanılır.
AFİYET OLSUN
Superisi
Açık Profil bilgileri
Superisi - Özel Mesaj gönder
Superisi - Daha fazla Mesajını bul