Konu
:
şatobriyan Sos
Tekil Mesaj gösterimi
15.04.08, 05:53
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
şatobriyan Sos
ŞATOBRİYAN SOS
MALZEME ; 1 LİTRE
50gram Arpacık soğan 50 gram Mantar bölünmüş
2 Adet defne yaprağı 1 Dal fesleğen
200 ml Beyaz şarap 1 litre koyulaştırılmış et suyu
100 gram tereyağı 1 Çay kaşığı tuz
1 Çimdik karabiber
YAPILIŞI
;İnce kıyılmış arpacık soğanı, mantar parçaları,defne yaprağı,taze fesleğen ve beyaz şarabı derin bir tavaya koyup 2/3 ‘ü kalıncaya kadar çektirin.Koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin.Oluşan kefi alın.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Tereyağını katıp karıştırın.Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayınız.
NOT
; BU SOS IZGARA BONFİLENİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR
Güllü
Açık Profil bilgileri
Güllü - Özel Mesaj gönder
Güllü - Daha fazla Mesajını bul