Konu
:
Beşamel Sos
Tekil Mesaj gösterimi
16.04.08, 05:29
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Çiçek
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 175
Konular: 67
Puan Grafiği
Rep Puanı:1138
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 21
7 Mesajına 13 Kere Teşekkür Edlidi
:
Beşamel Sos
BEŞAMEL SOS
MALZEME ; 5 LİTRE
450 gram margarin 450 gram UN
5 litre süt 125 gram rendelenmiş soğan
2 Adet karanfil 1 Adet defne yaprağı
YAPILIŞI
;Margarin ve unu derin bir tavada beyaz meyaneyi hazırlayın ve soğumaya bırakın.Süte,soğan,karanfil ve defne yaprağını ekleyip bir taşım kaynatın.ateşten alıp bir kenarda 5 dk dinlendirin.İnce bir süzgeçten geçirip süzün ve sütü meyanın içine, pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin.30 dk kısık ateşte, dibini tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin.Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın.
Çiçek
Açık Profil bilgileri
Çiçek - Özel Mesaj gönder
Çiçek - Daha fazla Mesajını bul