Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.05.13, 22:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Mayasız Poğaça Tarifi - Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır - Yemek Tarifleri

Mayasız Poğaça Tarifi - Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır - Yemek Tarifleri


Mayasız Poğaça Tarifi Resimli

Bu günlerde mutfağa çok sık girmeye başladım.Börek, çörek, ağızda dağılan ev poğaçası yapma isteği doğdu. Yemek yapmayı çoğu zaman severim ama bazen her bayanda olduğu gibi bıkkınlık geliyor.. Zaten yemekten çok yedirmeyi severim.Farklı tarifler denerim, tutturduğumu bıkmadan yıllarca pişiririm. Bu yüzden meşhur tatlarım vardır.: ) Bu sıralar organik besinlere takmış durumdayım.Herşeyin doğal olanını evde hazırlayıp pişirmek, sağlıklı besinler tüketmek ve sağlıklı kalmak.
Hazır poğaçalar da lezzetli fakat neden kendimiz yapmayalım..Hem hijyeninden kuşkulanmayız hem de poğaçamıza hangi malzemeleri koyacağımızı biz belirleriz, en önemlisi de taze ve kalitelisinden şüphe duymayacağımız günü geçmemiş ürünleri ekleriz. Evett bu detaylardan sonra şimdi geldi maya kullanmadan tereyağlı gevrek poğaça nasıl hazırlanır, tarifine ve yapılışına geçelim.


Poğaça hamuru için Malzeme listesi

125 gr. kadar oda sıcaklığında tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı kadar yoğurt,
2 adet yumurta (birini sarısı üstüne sürülecek),
1 çay kaşığı kadar tuz,
1 paket kabartma tozu, dilerseniz 1 çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz..Poğaçanın daha fazla kabarması için.
6 çay bardağı kadar un, biraz fazla da olabilir..


iç malzeme için
Beyaz peynir veya lor beyniri
(isteğe bağlı: dereotu,maydanoz,karabiber)

üstü için: çörekotu,haşhaş,susam..tercih size bağlı.




Mayasız poğaçanın Hazırlanışı:Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.İç malzemelerini hazırlayın.. Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar alıp yuvarlayıp ortasını açın. Hazırlamış olduğunuz iç malzemeden katıp kapayın,avucunuzla yuvarlayın hafif yassı olacak şekilde önceden yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.Bittikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin. Yaklaşık yarım saat 180 derece fırında pişirmeye bırakın.Poğçaların üzeri kızarmaya başladıktan sonra çıkartın..
Afiyet olsun..






--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla