Konu
:
Anadolu Çöreği Tarifi - Anadolu Çöreği Nasıl Yapılır - Yemek Tarifleri
Tekil Mesaj gösterimi
01.05.13, 22:17
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:168
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Anadolu Çöreği Tarifi - Anadolu Çöreği Nasıl Yapılır - Yemek Tarifleri
Anadolu Çöreği Tarifi
Anadolu Çöreği Nasıl Yapılır
Yemek Tarifleri
Anadolu Çöreği için Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
2 yumurta(1 yumurta hamura,1 yumurta sarısı üzerine sürülecek.)
Yarım su bardağı tahin
1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
1 kahve kaşığı yenibahar
2 kahve kaşığı şeker
3 kahve kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Anadolu Çöreği Tarifi:
1- 2 kahve kaşığı şeker,1 yumurta,tuz konup karıştırılır.
2 -Aldığı kadar elenmiş un ile yumuşak bir hamur yapılır.Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır.
3- Hamur ikiye ayrılır.Bir tanesi unlanmış yere alınıp elle bastırılarak inceltilir.Üzerine zeytinyağ tahin karışımı sürülüp bohça gibi katlanır.Üzeri örtülerek dinlendirilir.
4- Hamur tekrar elle açılabildiği kadar açılıp bu sefer üzerine ceviz-tahin-zeytinyağ-yenibahar karışımı sürülür, bir uçtan başlayarak,iki parmak genişliğinde sarılır.
5- Sarılan bu hamurun sol ucu içe,sağ ucu ise dışa döndürülerek burulur.
6- Sonra,bir uçtan başlıyarak,kendi etrafında sararak yuvarlak bir çörek yapılır.(Son uç,alta gizlenir.)
7- Yağlanmış tepsiye alınıp yumurta sarısı sürülür.Orta hararetli fırında pişirilir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak
Açık Profil bilgileri
Başak - Özel Mesaj gönder
Başak - Daha fazla Mesajını bul