Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.06.13, 19:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Doğal Pembe Limonata Tarifi - Doğal Pembe Limonatanın Yapılışı - Doğal Pembe Limonata

Doğal Pembe Limonata Tarifi - Doğal Pembe Limonatanın Yapılışı - Doğal Pembe Limonata Nasıl Yapılır


Malzemeler :

2 büyük limon
1,5 su bardağı su
1/3 su bardağı şeker
2 büyük çilek
İsteğe göre buz küpleri

Hazırlanışı:

Limonları ikiye kesip, limon sıkacağında sıkın. Limon suyunu bir sürahiye koyup şeker ve suyu ilave edin. Şeker eriyene kadar bir kaşıkla karıştırın.
Çilekleri saplarını kestikten sonra ikiye bölün. Tel bir süzgeci küçük bir kasenin üzerine yerleştirin ve çileklerin kestiğiniz kısmını süzgece koyarak bir kaşık yardımıyla ezin. Elde edeceğiniz pembelik kullandığınız çileğin olgunluğuna göre değişecektir.
Çilek suyunu, limonataya bir kaşıkla karıştırarak ve bir yandan elde ettiğiniz rengi kontrol ederek yavaş yavaş ekleyin. İstediğiniz rengi elde etmişseniz daha fazla eklemenize gerek yok.
Servis yaparken isterseniz buz küpleriyle dolu bir bardağa doldurup servis yapabilirsiniz veya benim yaptığım gibi ince camlı bir bardağın ağzını bir dilim limonla silin (ovalayın?). Limon suyuyla ıslanmış olan boş bardağı ters çevirerek toz şekerle dolu bir tabağa batırın. Böylece şekerler bardağın kenarına yapışacak. Böylece limonatayı yudumlarken her seferinde biraz da şeker almanızı sağlıyor. Hem daha lezzetli hem de daha şık bir görünüm. Bardakların kenarına bir dilim limon, çilek veya içine bir nane yaprağı da yerleştirebilirsiniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla