Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.08.13, 00:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Ebegümeci Çayı Nasıl Hazırlanır? - Ebegümeci Çayının Faydaları

Ebegümeci Çayı Nasıl Hazırlanır? - Ebegümeci Çayının Faydaları


Ebegümeci Çayının Faydaları


Malvaceae familyasından olan ebegümeci (Latince; Althaea officinalis, Malva sylvestris, Malva neglecta) deniz kenarlarına, bataklık ve nehir kenarlarına, rutubetli ortamlara özgü bir bitkidir. Avrupa Kuzey Afrika ve Asya’nın bazı bölgelerinde doğal olarak yetişen ebegümeci ülkemizde farklı noktalarda doğal olarak büyüyebilmektedir. Aynı bitki ailesinde yaklaşık 1000 farklı tür bulunmaktadır ve bunların bazıları farklı koşullarda yetiştirilebilmektedir.

Ebegümeciyle aynı familyadan olan diğer bitkiler arasında hibiskus, kola fındığı ve kakaoyu sayabiliriz. İngilizce adı olan “Mallow” Yunanca “yumuşatmak” anlamına gelen bir sözcükten türeyen ebegümeciye bu ad cildi yumuşatması ve sindirim sistemini rahatlatması dolayısıyla verilmiş.

Boğaz kuruluğuna iyi gelir
Kuru öksürüğü geçirir
Gastrit ülser tedavisinde kullanılır
Mide ağrılarını hafifletir
Cilde yumuşaklık verir
Sindirimi hızlandırır
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Yatıştırıcı etkisi vardır

Ebegümeci Çayı Nasıl Hazırlanır?

Çeyrek litre kaynamış iyi suya 2-4 çay kaşığı kurutulmuş ebegümeci atıp 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra içebilirsiniz.



Ebegümecinin Sağlığa Faydaları

Tarihte besin kaynağı olarak farklı kültürlerde kullanılmış olan ebegümecinin kökü, yaprakları ve çiçekleri çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilir. Ebegümeci suyu cildi canlandırmak için yüz yıkama suyu olarak kullanılabilir. İçeriğinde bulunan ramnoz, galaktoz, galakturonik asit ve glukuronik asit sindirim sisteminde yaşanan gaz, hazımsızlık, kabızlık gibi sorunlara iyi gelir.

Ebegümecinin faydaları hakkında araştırmaların sayısı az olmakla birlikte yapılan bazı araştırmalar solunum yolu, sindirim sistemi ve cilt için bir anti-enflamatuar olarak kullanılabileceği yönünde sonuçlara sahiptir. Boğaz ağrısı, diş eti iltihapları için kullanılabilir. Çay formunda ya da soğuk içecek olarak tüketildiğinde gastrointestinal rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olur.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla