Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.09.13, 10:39   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Sebastien Frey Biyografisi - Sebastien Frey Kimdir - Sebastien Frey Hayatı - Sebastie

Sebastien Frey Biyografisi - Sebastien Frey Kimdir - Sebastien Frey Hayatı - Sebastien Frey Yaşamı

Sebastien Frey (D. 18 Mart 1980, Thonon-les-Bains) Süper Lig takımlarından Bursaspor'da forma giyen Fransız kaleci.



Sebastien Frey

Kulüp Kariyeri

Frey, kariyerine 17 yaşında Cannes takımında başladı. İlk resmi maçına 20 Eylül 1997 tarihinde Stade Rennais ile oynanan maçta çıktı. Inter'in gözlemcisi Walter Zenga'nın raporları doğrultusunda 1998 yılının yaz aylarında Internazionale'nin yolunu tuttu. Frey, Inter'deki ilk sezonunda Gianluca Pagliuca ve Andrea Mazzantini'nin ardından takımın üçüncü kalecisi olarak görev yaptı. Ocak ayında Mazzantini'nin Perugia'ya gitmesiyle takımın ikinci kalecisioldu. Inter'in formasını ilk kez 19. yaş gününden üç gün sonra 21 Mart 1999'da 4-0 kaybedilen Sampdoria maçında giydi.

1999-00 sezonunda Verona'ya kiralanan Frey, burada oynadığı dönemde haftalık futbol dergisi Guerin Sportivo tarafından Guerin d'Oro ödülüne layık görüldü. Ertesi sezon Inter'e dönmesine karşın, beklentileri karşılayamayınca 2001-02 sezonu başında Sérgio Conceição karşılığında Parma'ya transfer oldu. Parma'nın Frey'i transfer etmesinde ki en büyük etken ise Gianluigi Buffon'un Juventus'a gitmesiydi. Parma'da deneyim ve yeteneklerini tekrar göstererek adeta yeniden doğdu. Takımıyla 2001-02 sezonunda İtalya Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Frey, 24 Haziran 2005 tarihinde Hellas Verona ve Parma'dan eski teknik direktörü olan Cesare Prandelli tarafından ilk olarak bir yıllığına kiralık, daha sonra ise 5.000.000€ karşılığında bonservis bedeliyle Fiorentina'ya alındı. 10 Ocak 2006'da Juventus ile oynanan İtalya Kupası maçında girdiği bir mücadelede sol diz ve ön çarpraz bağlarındansakatlanarak o sezonun ikinci yarı maçlarında oynayamadı. 1 Ağustos 2008 tarihinde Fiorentina takımıyla olan sözleşmesini 2013 yılına kadar uzattı. Ancak 2011-12 sezonu öncesi Genoa ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. 2013-14 sezonu başında ise Bursaspor'a 3 yıllığına transfer oldu.

Milli Takım Kariyeri

Fabien Barthez ve Grégory Coupet gibi önemli kalecilerin gölgesinde kaldığı için milli takımında sadece 2 kez forma giyen Frey, milli takımına ilk kez kasım 2004'te çağrılırken, milli takımının formasını ilk kez 21 Kasım 2007'de 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri kapsamında Ukrayna ile oynanan ve 2-2 eşitlikle sona eren maçta giydi. Ülkesinin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosuna da çağrılan Frey, bu şampiyonadan sonra Domenech'in İsveç ile oynanan hazırlıkmaçına kendisini çağırmamasının ardından Fransa Milli Takımını bıraktığını açıkladı. Daha sonra milli takıma Domenech tarafından tekrar çağrılmasına rağmen bu teklifi reddetti.

Özel Hayatı

Fransız kaleci evli olup, Daniel ve Elsa adında iki çocuğu vardır. Frey'in büyükbabası Andre Frey defansta, babası Raymond Frey de kendisi gibi kaleci olarak geçmişte futbol oynadı. Ayrıca orta saha mevkisinde oynayan küçük kardeşi Nicolas da Serie A takımlarından Chievo formasını giymektedir.

Başarıları

İtalya Kupası: 1

2001-02 (Parma ile.)

Kaynak: wikipedia
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla