Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.09.13, 10:52   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Taye Taiwo Biyografisi - Taye Taiwo Kimdir - Taye Taiwo Hayatı - Taye Taiwo Yaşamı

Taye Taiwo Biyografisi - Taye Taiwo Kimdir - Taye Taiwo Hayatı - Taye Taiwo Yaşamı

Taye Ismaila Taiwo (D. 16 Nisan 1985,Lagos) defans mevkiinde forma giyen Nijeryalı futbolcu. Süper Lig takımlarından Bursaspor'da oynamaktadır. Özellikle uzun şutları ve duran toplardaki kabiliyeti ile tanınmaktadır. Taiwo sol bek mevkiinde oynamaktadır.



Taye Taiwo

Kulüp Kariyeri

Lobi Stars

Taiwo, Nijerya Premier Ligi takımlarından Gabros International'da futbola başladı. 2003 yılında Lobi Stars'a transfer oldu ve burada bir sezon oynadı.

Marsilya

2005 yılında 20 yaşında Fransız kulübü Marsilya'ya transfer oldu. Taiwo o dönem Bayern Munich'e giden Lizarazu'nun boşluğunu doldurmak için alındı. 23 Nisan 2011 tarihinde Fransa Lig Kupası finalinde Montpellier ile oynanan maçta galibiyeti getirengolü attı. Taiwo, maç sonrası yapılan kutlamalarda kameralar önünde eline mikrofonu alarak, takımının ezeli rakibi Paris Saint-Germain’e alenen küfür eden bir tezahürat söyledi ve bir maç ceza aldı.

Milan

9 Mayıs 2011 tarihinde Milan teknik direktörü Massimiliano Allegri, Philippe Mexes ile birlikte Taiwo'nun alınmasını onayladı. Ve 2011-2012 sezonunda Milan formasını giydi. Milan formasıyla ilk maçına 24 Eylül 2011 tarihinde Cesena ile yapılan maçta Antonini'nin yerine oyuna girerek çıktı. 2011 Aralık ayında Fransız sporgazetesi L'Équipe'e verdiği röportajda, Milan'daki ilk sezonunun kendisi için bir hayal kırıklığı olduğunu ve artık tribünde değil sahada olmak istediğini belirtti. Her ne kadar yedek kulübesinde uzun zaman geçirse de Milan'da kalmak istediğini yineledi.

Queens Park Rangers

Taiwo, 24 Ocak 2012 tarihinde devre arasında 3.5 milyon sterlin karşılığında Queens Park Rangers'a kiralık olarak gitti. İlk maçına 1 Şubat 2012 tarihinde Aston Villa ile yapılan maçta çıktı. Queens Park Rangers ile oynadığı iki maçınardından, burada kalmak istediğini söyledi. Queens Park Rangers ile ilk golü ise Sunderland A.F.C. ile oynanan maçta 27 metre uzaktan attığı fantastik frikik golü oldu.

Dinamo Kiev

Taiwo 31 Temmuz 2012 tarihinde 1 yıllığına Dinamo Kiev'e kiralık gönderildi. Ve 2012-2013 sezonunu burada geçirdi.

Bursaspor

6 Temmuz 2013 tarihinde 3 yıllık anlaşma ile Bursaspor'a transfer oldu. Bursaspor'da ilk golünü UEFA Avrupa Liginde Sırbistan ekibi FK Vojvodina takımana karşı atmıştır.

Kaynak: wikipedia
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla