Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.09.13, 15:33   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Hibiskus Çayı Nasıl Hazırlanır? - Hibiskus Çayının Faydaları

Hibiskus Çayı Nasıl Hazırlanır? - Hibiskus Çayının Faydaları - Hibiskusnın Sağlığa Faydaları


Hibiskus Çayının Faydaları


“Agua de Jamaica” veya “Jamaika Gülü” adı verilen “hibiscus sabdariffa” bitkisi Jamaika, Meksika, Orta Amerika, Güney Amerika ve Karayip adalarına özgü bir bitkidir. Jamaika’da genellikle zencefil ile birlikte karıştırılıp, çay veya soğuk içecek olarak tüketilir. Hibiskus çayı “ekşi çay” olarak da bilinir. Kafeinsiz olan ve yüksek C vitamini içeren hibiskus bağışıklık sistemini güçlendirir. ABD’de özellikle Kaliforniya eyaletinde en popüler çaylar arasında yer alan hibiskus çayı, başta Kuzey Afrika, Kuzey Amerika ve Güney Amerika ülkeleri olmak üzere tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır.

Tansiyonu düşürür
Tip 2 diyabette yüksek kan basıncını düşürmek için kullanılır
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Antioksidandır
Kolesterolü düşürür
Mide kanserine karşı koruma sağlar
Şişliği alır
Sindirim sistemini çalıştırır
Kalp ve karaciğer hastalıklarına karşı kullanılır
Kilo vermeye yardımcıdır

Hibiskus Çayı Nasıl Hazırlanır?

Hibüskus çayını sadece kurutulmuş hibiskus çiçeğinden hazırlayabilir ya da tat vermesi için bir miktar zencefil, tarçın veya limon suyu kullanabilirsiniz. Bir bardaklık suyu kaynattıktan sonra 1-2 çay kaşığı kuru hibiskus yaprağını içine atın. Demlenmesini beklerken ağız tadınıza göre tarçın veya zencefili bu aşamada ekleyebilirsiniz. 15-20 dakika demlenmesini bekledikten sonra süzüp içebilirsiniz. Daha güçlü bir tat için ya daha fazla hibiskus kullanabilirsiniz. 20 dakikadan fazla demlerseniz çayın tadı biraz acılaşacaktır. Yine ağız tadınıza göre limon suyu veya balla tatlandırabilirsiniz. Daha fazla hazırlayıp depolamak isterseniz buzdolabında 3 güne kadar tazeliğini korur.



Hibiskusun Sağlığa Faydaları

“Journal of Alternative and Complementary Medicine” adlı yayının Ağustos 2009 sayısında yayınlanan araştırmaya göre günde 1 ay boyunca günde 2 bardak hibiskus çayı içenlerin toplam kolesterol, LDL (kötü kolesterol) ve trigliserit düzeylerinde önemli azalmalar tespit edilmiş. Aynı kişilerde HDL (iyi kolesterol) seviyesinde yükselme belirlenmiş.

Yüksek kan basıncını düşürmek için kullanılan hibiskus çayı bu alanda bazı araştırmalara da konu olmuş ve olumlu sonuçlar alınmış. Ocak 2009'da “Journal of Human Hypertension” dergisinde yayınlanan makaleye göre günde 2 bardak hibiskus çayı içmek hipertansiyon hastalarında olumlu etkilere yol açıyor. Tansiyon düşüren bitki çayları yazımızda hibiskus çayının yüksek tansiyon üzerine etkisi hakkında daha geniş bilgiler bulabilirsiniz.

“Chemico-biological Interactions” adlı tıbbi yayının Ocak 2007 sayısında hibiskus özünün kanserli hücre sayısını azalttığı ve mide kanserinin yayılmasını engellediği belirtiliyor. Antioksidan etkisi bulunan bitkinin özellikle mide kanserinin tedavisinde yardımcı doğal ürün olarak kullanılabileceğinin altı çiziliyor.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla