Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.10.13, 01:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
SERDEM
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart İyonik Bileşik Nedir

İyonik Bileşik Nedir



İyonik bileşikler anyonlarla katyonlar arasında meydana gelir. Genelde metal atomu son yörünge elektronlarını vererek katyon, bunu alan ametal atomu da anyon oluşturur. Bu iyonlar bir kristal yapı oluşturmak üzere elektriksel çekim kuvveti ile birbirlerini çekerler. Bu etkileşimden iyonik bileşikler oluşur.

İyonik Bileşiklerin Özellikleri
İyonik bileşikler kristal yapıda bulunurlar. İyonik bileşikler katı hâlde elektrik akımını iletmezler. Sulu çözeltileri ve sıvı hâlleri,elektrik akımını iletir. Kristalleri saydamdır.‡ Aktif bir metal ile aktif bir ametal arasında oluşan bileşik kuvvetli iyonik karakter gösterir.

En kararlı iyonik bileşikler iyonlaşma enerjisi düşük element ile, elektron ilgisi yüksek elementler arasında oluşur.

İyonik Bağlı Bileşiklerde Niçin Molekül Formülünden Söz Edilemez?

İyonik bağlı bileşiklerin erimiş hâllerinde ve çözeltilerinde, molekül formülünden söz edilemez; çünkü iyonlar serbest hâle geçmişlerdir. Katı hâlde zaten molekül yoktur; formül±birim vardır.

Molekül, kovalent bağlı bileşiklerin yapıtaşıdır. İyonik bağlı bileşiklerin yapı taşına molekül denmez; formül±birim denir.

Yemek Tuzu Kristalleri ve Formül-Birim

NaCl(k)da 1 tane Na+1(k)iyonu 6 tane Cl±1(k)iyonu ile, 1 tane Cl±1(k)iyonu da 6 taneNa+1(k)iyonu ile çevrilidir.‡ Böylece kristal yapı oluşmuştur.‡ Kristal yapının formülü, Na6Cl6 şeklinde gösterilir.

Formül-birim ise NaCl şeklinde gösterilir.


alıntı
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla