Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.10.13, 22:48   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Meyan Kökü Çayı Nasıl Hazırlanır? - Meyan Kökü Çayının Faydaları - Meyan Kökü Sağlığa

Meyan Kökü Çayı Nasıl Hazırlanır? - Meyan Kökü Çayının Faydaları - Meyan Kökü Sağlığa Faydaları


Avrupa ve Asya’nın bazı bölgelerinde doğal olarak yetişen meyan yıl boyu bulunabilir ve bitkinin boyu 1-2 metre uzunluğa kadar ulaşabilir. Bitkinin kökü toprakaltında oldukça derine iner ve bitkiden elde edilen geleneksel ilaçlar bu kök kullanılarak hazırlanır. Hem batı hem de doğu kültüründe, şifalı bitkiler kategorisinde kendine yer edinen meyan kökü çoğunlukla karaciğer hastalıkları, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Yatıştırıcı ve balgam sökücü özelliği olan bitki hakkında bilimsel araştırma sayısı sınırlıdır ancak halk arasında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Mide ülserine iyi gelir
Karaciğer iltihaplanması tedavisinde kullanılır
İshale iyi gelir
Susuzluğu giderir
Boğaz ağrısını geçirir
Öksürüğü alır
Gribe iyi gelir
Hazımsızlığı giderir
Kilo kaybını hızlandırır
Ağız içi yaraların (aft) tedavisinde kullanılır
Merhemi harici olarak egzama tedavisinde kullanılır

Meyan Kökü Çayı Nasıl Hazırlanır?

Meyan kökünü bütün olarak veya küçük parçalar halinde aktarlarda bulabilirsiniz. Eğer kök olarak satın aldıysanız çayını hazırlayabilmek için rende veya bıçakla küçük parçalara ayırmanız gerekir. Genellikle verilen ölçü 1 büyük fincan çay için 1 çay kaşığı dolusu meyan köküdür ancak çayın daha kuvvetli olmasını isterseniz veya sadece 1 bardak içmeyi düşünüyorsanız 1,5 – 2 kaşık meyan kökü kullanabilirsiniz. 1 bardaklık suyu kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve demliğe 1 çay kaşığı meyan kökü atıp 5-10 dakika demleyin. Çayınıza farklı bir tat vermek için tarçın veya nane, acı geldiyse 1 çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz.

Meyan Kökünün Sağlığa Faydaları

Mide Ülseri: Meyan kökü kullanılarak hayvanlar ve insanlar üzerinde yapılan araştırmalar, bitkinin ülser yaraları üzerinde olumlu etkilerini ortaya koyuyor. Bu araştırmalardan birinde çeşitli kademelerde mide ülseri bulunan 100 hastaya (bu hastaların 86'sı ilaç tedavisine yanıt vermemiş) 6 hafta boyunca meyan kökü özü verilmiş. Sonuç olarak 22 hastanın ülseri tamamen geçerken araştırmaya katılanları %90'nında iyileşme gözlemlenmiş.

Aftlar: Meyan köküyle hazırlanmış suyla düzenli olarak gargara yapmak ağız içinde bulunan yaraların tedavisine yardımcı oluyor.

Egzama: Jel formundaki meyan kökünün egzamalı bölgelere sürüldüğünde kaşıntıyı ve kızarıklığı aldığı yönünde araştırma sonuçları bulunuyor.

Soğuk Algınlığı: Meyan kökü çayı soğuk algınlığı gibi üst solunum yolunda meydana gelen enfeksiyonlar ve öksürük tedavisinde geleneksel olarak kullanılmaktadır.

Kilo Kaybı: Meyan kökünün kilo verme üzerindeki etkisi hakkında yapılan çalışmaların sayısı oldukça az olmasına karşın zayıflamak isteyenlerin bu bitkiden yararlandığı biliniyor. Meyan kökü ve zayıflama arasındaki bağlantı hakkında yapılan bir araştırmada meyan kökünün “aldosteron” hormonunu baskılayarak vücudun yağ kitlesini azalttığı ancak vücudun normalden daha fazla su tutmasına neden olduğu sonucu elde edilmiş.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla