Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.10.13, 22:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Hijyen ve Sağlık İle İlgili Kompozisyon

Hijyen ve Sağlık İle İlgili Kompozisyon


Okuldan gelince, yemeğe oturmadan önce, yemekten sonra, tuvaletten sonra vb. hep annelerimiz uyarır. “Ellerini yıkamayı unutma!”. Çok basit görünse de bu küçük kural hijyeni sağlamak ve sağlık için son derece önemlidir.

Çevremiz bizim gözle göremediğimiz hastalık yapan, yapmayan bir çok bakteri ve zararlı mikropla doludur. Otobüslerdeki tutma yerlerinden, kapı kollarına kadar her yer kir ile birlikte bu küçük canlıların işgali altındadır. Küçük olduklarına aldanmamak gerekir. Bazıları bizi günlerce yataklara düşürebilecek, hastanelere taşınmamıza sebep olabilecek kadar tehlikelidirler. Ellerimizi sabunlamamız bu sebepten oldukça mühimdir.

Sadece el değil aynı zamanda vücut temizliği, ağız ve diş temizliği de sağlık açısından gereklidir. Çevredeki toz ve ter yoluyla vücudumuzda biriken kirin sık sık temizlenmesi için her gün duş almamız en idealidir. Yemeklerden sonra dişlerimiz arasında biriken yemek artıkları, bakteriler için orada ortam hazırlayarak diş çürümelerine yol açar. Bu sebepten yemeklerden sonra dişlerimizi fırçalamamız da ağız ve diş sağlığımızı korur. Sadece kişisel temizliğimiz değil aynı zamanda evimizin ve çevremizin de temizliği sağlıklı bir ortam yaratır. Çünkü toz ve kirin bulunduğu ortamlarda mikrobik tehlikenin yanı sıra alerji ve solunum ile ilgili sorunlarda oluşur. Bu sebepten evimizi temiz tutmalı yattığımız odayı ve bulunduğumuz ortamları sık sık havalandırıp, temiz havanın içeri dolmasını sağlamalıyız.

Peki ya yediğimiz besinler? Yediğimiz besinlerin de mikroplardan tamamen arınmış olmasına dikkat etmeliyiz. Temiz bir mutfak, bol su ile yıkanmış besinler ile hazırlanmış yemekler, taze gıdalar ve iyice yıkanarak dezenfekte edilmiş mutfak gereçleri hijyenik ve sağlıklı beslenme için olmazsa olmazlardır.

Sağlık dünyadaki en değerli nimetimizdir. Sağlığımızı yeterli hijyeni sağlayamadan koruyamayız. Hijyen kurallarına uyarak yaşamayı alışkanlık haline getirmemiz hem kendimiz hem de çevremiz için daha sağlıklı günlerin başlangıcı olacaktır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla