Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.06.08, 05:53   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Çalışan Anne Ve Bebek Bakımı

ÇALIŞAN ANNE VE BEBEK BAKIMI



Yeni anne oldunuz ve doğum izniniz bitmek üzere. Bebeğinizi emzirmeye devam etmek istiyorsunuz. Peki annelikle işi aynı anda nasıl ***üreceksiniz? Bebeğinizi ofiste nasıl emzireceksiniz?

Günümüzde çoğu kadın annelikle çalışma hayatını birlikte ***ürüyor. Eğer yeni anne olduysanız ve doğum izninden işe dönüyorsanız, annelikle kariyerinizi bir arada yürütememe endişesi sizi korkutabilir.

Durumun zor olduğu kesin, ama bu başa çıkamayacağınız anlamına da gelmiyor. Burada önemli olan, önceden plan yapmak ve kendinizi çalışan bir anne olmanın gerektirdiği durumlara hazırlamak.

Bebeğinizden Ayrılmak

Yeni anne olduysanız, işe dönmek duygusal karmaşa yaratabilir. Bebeğinize birinin bakıyor olması sizde suçluluk duygusuna sebep olabilir ama aynı zamana da içten içe bir rahatlama hissedebilirsiniz. Tabii bir yandan da sorumluluklarınız artar. Ofisteki işlere, ev işlerine, eşinize, kendinize ve bir de bebeğe zaman ayırmak zorundasınız. Bu da oldukça yorucu olabilir.

Peki Ne Yapacaksınız? Nasıl Başa Çıkacaksınız?

İşe dönmeden önce:

İşe döneceğiniz tarihe karar verin.
Müdürünüzle kaç gün doğum izni alabileceğinizi konuşun. İşe dönüp dönmeme konusunda karar verme lüksüne sahip olmayabilirsiniz ama size izin verildiği ölçüde izin kullanabilirsiniz. İşe döneceğiniz günü haftanın son günlerine yakın seçin ki, ilk haftanız kısa olsun.

Güvenebileceğiniz bir kreş ya da bakıcı bulun.
Bebeğinizi başka birinin ellerine bırakmak zor geliyor olabilir. Güven duyacağınız birinin bebeğinize bakması ise sizi rahatlatır.

Müdürünüzle konuşun.
İşteki görevleriniz ve programınızı hakkında konuşun ki döndüğünüzde sizden ne beklendiğini biliyor olun. Eğer iş yeriniz esneklik sunabiliyorsa, esnek çalışma saatleri ya da durumu göre evden çalışma olanakları için konuşun.

İşe döndükten sonra:

Zamanı iyi değerlendirin ve düzenli olun.
İşle çocuk bakımı birleştirmek iyi bir zaman yönetimi ve organizasyon yeteneği ister. Pek çok sorumluluğunuz var. Bu nedenle her şeyin zamanında ve tam yapılabilmesi için bir ayarlama yapmanız şart.


Bebeğinizle bağlantınızı koruyun.

Bebeğinizden uzaktayken onunla bağınızı kaybetmemenin yollarını arayın.
Örneğin gün içinde evi arayarak bebeğinizin nasıl olduğunu kontrol edin. Fotoğraflarını masanızın üzerinde bulundurun.

Yedekte bir planınız olsun.
Bebeğinizin hasta olduğu ya da onu bırakacak birini bulamadığınız zamanlar olabilir. O günler için mutlaka alternatif bir planınız olsun. Bebeğiniz hastalandığında izin almak için müdürünüzle konuşabilir, ya da bir yakınınızdan ona bakmasını isteyebilirsiniz.

Zaman zaman suçlu ya da üzgün hissedebileceğiniz gerçeğini kabullenin.
Çoğu anne suçluluk duygusuyla savaşmak zorunda kalır. Ayrıca bebeğinizle istediğiniz kadar zaman geçiremediğiniz için de kendinizi üzgün hissedebilirsiniz. Bu duygular ortaktır ve bunları başka annelerle ya da arkadaşlarınızla paylaşmak işe yarayabilir. Nasıl hissettiğinizi eşinize de anlatın. Eğer bu duygular artarsa, doktorunuza bahsetmekte fayda olabilir.

Yardım alın.
Her şeyi kendi başınıza yapamazsınız. Eşinizden, ailenizden ve arkadaşlarınızdan gelen yardım önerilerini geri çevirmeyin. İşe alışmaya çalışırken, diğer çalışan annelerin deneyimlerinden de faydalanabilirsiniz.

Kendinize zaman ayırın.
Zor görünebilir ama kendi varlığınızı beslemek için kendinize ait zaman ihtiyacınız var. Örneğin bebeğinizi dışarı çıkarabilirsiniz. Bu hem onun hoşuna gider, hem de kafanızı toparlamanız ve egzersiz yapabilmeniz için iyi fırsattır. Bebeğinizi yatırdıktan sonra hafif ve kolay hazırlanan bir yemeği tercih edin, rahatlatıcı bir banyo yapın. Bu, stres atmanıza yardımcı olur. Stresiniz ne kadar az olursa, bebeğinizle beraber geçirdiğiniz zamandan da o kadar keyif alırsınız.

Dinlenebildiğiniz kadar dinlenin.
Bazen o kadar yorgun olacaksınız ki, her şeyle nasıl başa çıkabildiğinize siz bile şaşıracaksınız. Bu nedenle uyumak için kendinize zaman ayırın. Mümkün oldukça geceleri erken yatın. Hafta sonu gündüzleri bebeğiniz uyurken siz de ufak bir şekerleme yapın.
Annelikle işi bir arada ***ürmek kolay değil ama bir kere bir program oturtup, bebeğinizi de buna alıştırdığınızda, işler kolaylaşacak.

Çalışan annelere emzirme önerileri

İşe döndükten sonra da bebeğinizi emzirmeye devam etmeyi düşünüyorsanız, bazı zorlukları göze almanız gerekecek. Öte yandan bunun bebeğiniz için ne kadar önemli olduğu düşünülecek olursa, bu zorlukları göze almak, için hem bebeğinizle olan bağınızı sağlamlaştırır, hem de onun daha sağlıklı olmasını sağlar.

İşte işinizi kolaylaştırabilecek bazı ipuçları:

İşe dönmeden önce müdürünüzle konuşun.
İşteyken emzirmeyi düşündüğünüzü ona anlatın. Bunun sizin için ne kadar önemli olduğunu anlamasını sağlayın.

Sütü pompalayacağınız zaman hakkında konuşun.
Bu işi mola verdiğinizde yapacağınızı ve bunun işinizi aksatmayacağınızı belirtin. Eğer günde 8 saat çalışıyorsanız, 15 dakikalık iki pompalama molasını önceden planlayın. Bu iki molayı gün içine eşit şekilde yayarsanız daha çok işe yarar.

Pompalama için gözlerden uzak bir yer bulun.
Sütü asla öğle yemeğinizi yemeyeceğiniz bir yerde -tuvalet gibi- pompalamayın. Bir toplantı salonunu ya da müdürünüzün odasını kullanmak için izin isteyebilirsiniz.

Bir göğüs pompası satın alın, ya da kiralayın.
Elektrikli pompalar genellikle el pompalarından daha etkilidir. Ayrıca bunların çift göğüs için olanlarıyla işinizi daha hızlı bitirebilirsiniz.

Eşyalarınız için bir yer bulun.
Pompa, göğüs pedleri, süt için boş şişe ve yedek bluz gibi eşyaları her gün yanınızda taşımak yerine, ofiste bunları koyabileceğiniz bir dolap edinmeye bakın. Kendi ofisiniz varsa şanslısınız demektir.

Pompalama işleminden sonra sütünüzü nasıl saklayacağınızı önceden planlayın.
Sütünüzü soğuk bir ortamda muhafaza etmeniz gerektiğini unutmayın. Eğer iş yerinde buzdolabı varsa, bunu kullanabilir, ya da sütü özel buzluk tarzı bir kutuda da muhafaza edebilirsiniz. Sütü böyle bir kutuda 10 saat, buzdolabında ise 8 gün boyunca saklayabilirsiniz.

Eve gelince bebeğinizi hemen emzirin.
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla