Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.12.13, 00:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:168
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Fırında Yılbaşı Hindisi - Fırında Yılbaşı Hindisi Tarifi - Fırında Yılbaşı Hindisi

Fırında Yılbaşı Hindisi - Fırında Yılbaşı Hindisi Tarifi - Fırında Yılbaşı Hindisi Yapılışı





Fırında Yılbaşı Hindisi



Malzemeler

2 kg'lık bir hindi.
1 limon,
1 diş sarmısak
2 orta boy havuç
1 bardak su,
biraz tuz
6 çorba kaşığı sadeyağ
ya da margarin.
2 soğan.

Hazırlanışı

Tüyleri yolunmuş içi temizlenmiş, yıkanıp tuzlanmış hindiyi yağ soğan, sarmısak ve kazıyıp dörde böldüğünüz havuçlarla birlikte bir tencereye koyun. Suyunu sıktığınız limonun' kabuklarını da atın içine ve tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyun.

Su kaynayınca, tencereyi, kapağını açmadan olduğu gibi kızgın fırına sürün. Hindi yumuşayıncaya kadar, diğer tarafını da çevirmek suretiyle pişirin. Yumuşaymca, açın tencerenin kapağını. Dibindeki yağlı sudan arada bir, kaşıkla alıp üzerine dökün.

Bu hindinin nar gibi kızarmasını sağlar. Sonra da hindiyi, göğüs but ve kol kısımlarını ayırmak suretiyle parçalayarak bir tabağa yerleştirin. Tencerede kalan sebzeleri de (limon hariç) bir süzgeçten geçirip püre haline getirin. Bunu ya hindinin üzerine dökerek ya da bir salçalığa koyarak hindiyle birlikte servis yapın. (Limon suyu hem hindiyi çabucak pişirecek hem bembeyaz yapacaktır.)

Hindiye sos ilave etmek isterseniz önerimiz var:

1 küçük yemeklik doğranmış soğanı 1 diş sarımsakla kavurun. Üzerine et suyu ekleyip kaynatın. 1 tatlı kaşığı nişastayı soğuk suda eritip et suyuna ekleyin. Yarım avuç kadar kavrulmuş bademi ekleyin, biraz kaynatıp blender'dan geçirin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla