Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.12.13, 00:58   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:168
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Hareli Muhallebi - Hareli Muhallebi Tarifi - Hareli Muhallebi Yapılışı

Hareli Muhallebi



4-6 KİŞİLİK GEREKLİ MALZEME
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
70 gr tereyağı
5 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 paket vanilya
1 çay bardağı vişne suyu



Yapılışı:
Bir tencereye tereyağı, ayçiçeği yağı ve unu alıp orta ateşte fazla sarartmadan 4-5 dakika sürekli karıştırarak kavurun.

Ocaktan alıp sütü yavaş yavaş ekleyin ve pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çırpın. Karışımı ikiye bölün.

Her ikisine de 4'er yemek kaşığı şeker ilave edip pişirin ve ocaktan alın. Bir kısmına vişne suyunu ekleyin ve karıştırın.

Diğerine de vanilyayı ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının içine streç folyo yayın.

Kalıbın ortasından başlayarak bir kepçe beyaz muhallebi, bir kepçe vişneli muhallebi dökerek tüm muhallebi bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Oda ısısına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın ve birkaç saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla