Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.12.13, 00:59   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:168
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Katmer Tatlısı - Katmer Tatlısı Tarifi - Katmer Tatlısı Yapılışı

Katmer Tatlısı


Malzemeler
12 baklava yufkası
60 gr tereyağı
8 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
3 yemek kaşığı kaymak


Hazılanışı
Gaziantep yöresine ait tatlıyı özellikle sıcak servis yapmaya özen gösterin. Tereyağını eritin. Yufkalardan üç tanesini aralarını yağlayarak üst üste dizin ve tekrar yağ sürün. Üzerine toz şeker ve toz fıstık serpiştirin. Yufkanın alt ve üst tarafından üç parmak kadar içe doğru katlayın. Katlanan kısımların üzerine yağ sürün. Kaymağı küçük parçalara bölüp gelişigüzel serpiştirin. Sağ ve sol taraftan ortaya doğru katlayıp kapatın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yapışmaz tavaya tereyağı sürüp önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine kaymak yerleştirip, toz fıstık serpiştirerek sıcak servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla