Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.12.13, 01:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:168
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sakızlı Dana Yahni - Sakızlı Dana Yahni Tarifi - Sakızlı Dana Yahni Yapılışı

Sakızlı Dana Yahni



Malzemeler

Dana kuşbaşı (750 gr.)
Arpacık soğan (10-15 adet)
Domates (1 adet)
Salça (1 çorba kaşığı)
Damla Sakızı (10 adet)
Sarımsak (8 diş)
Su(2.5 su bardağı)
Sıvıyağ(1 çay bardağı)
Tuz ve Karabiber

Püf Noktası

Eti alırken dananın but kısmından ve dinlenmiş et olmasına özen gösterin.


Adım Adım Pişirme

1- 1 çay bardağı sıvıyağı tencereye dökün ve yağı kızdırın. 10-15 tek arpacık soğanı atıp soğanları kavurun.

2- 1-2 dakika kadar soğanları kavurduktan sonra yarım kg dana kuşbaşını atın ve etler suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 10 dakika daha kavurun.

3- Etler kavrulunca 8 diş sarımsağı bütün halinde tencereye atın. 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın.

4- 10 adet damla sakızını iyice dövün. Damla sakızlarını tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

5- 1 adet domatesi büyük küpler halinde kesin ve tencereye ilave edin. Üzerine 2.5 su bardağı su dökün ve tencerenin ağzını kapatıp orta ateşte 45-50 dakika daha pişirin. Etlerin pişdiğinden emin olduğunuzda ocağınızı kapatarak, yemeğinizi sıcak olarak servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla