Soğan Dolması - Soğan Dolması Tarifi - Soğan Dolması Yapılışı Soğan Dolması Gerekli Malzemeler: 2 çay bardağı pirinç 2 çay bardağı bulgur 400 gram kıyma 1 adet kuru soğan 4 diş sarımsak 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası 1 yemek kaşığı nar ekşisi 12 dal maydanoz ve dereotu Birer tutam karabiber, yenibahar, tuz, pul biber 5 adet büyük soğan Sos için: 1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Kıymayı, maydanozu, sarımsağı, soğanı, bulguru ve pirinci iyice karıştırın ve yoğurun. Diri kalmaması için isterseniz biraz su ekleyebilirsiniz. Ardından soğanları tek taraftan kesip haşlayın. Soğanların en orta kısımlarını ise atmayın. Dolmaların arasına koyun ve böylece antibiyotik etkisi yaratabilirsiniz. Ardından hazırladığınız harç ile dolmaları doldurun. Sos malzemelerini karıştırın ve dolmaların üzerine döküp üç bardak su ekleyin. Pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun. --------------Tualimforum İmzam-------------- Yeniden gülmem için Beni baştan sevmen lazım....... |