Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.12.13, 17:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.474
Konular: 7187
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:132
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Zekeriya Öz Biyografisi - Zekeriya Öz Kimdir - Zekeriya Öz Hayatı - Zekeriya Öz Yaşam

Zekeriya Öz Biyografisi - Zekeriya Öz Kimdir - Zekeriya Öz Hayatı - Zekeriya Öz Yaşamı

Zekeriya Öz Orta ve lise öğretimini Bursa’da tamamladı. Babası Bursa’da esnaflık yapan Öz, 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1991 yılında mezun oldu. 1997′ye kadar Bursa Barosuna kayıtlı olarak avukatlık yaptı. 1997 yılında Hakim ve Savcılar Sınavını kazandıktan sonra Bursa Barosundaki kaydını sildirip savcı oldu.

1999 yılının Ağustos ayında kısa dönem askerlik hizmetine başladı. Askerliğe 114,5 kilo olarak başlayan savcı görevinin 12. gününde çeşitli sağlık nedenleriyle sağlık kurulunun karşısına çıktı. Kendisine 3 ay süreyle hava değişimi verilmiş ve verilen sürede istenen kilolara inememiştir. Bunun üzerine 2 kez daha üçer aylık hava değişimi verilmiş ve durumunda bir değişiklik olmaması nedeniyle Mayıs 2000′de eksojen obezite tanısıyla askerliğe elverişsizdir raporu verilmiştir.

İlk görev yeri Çine’ye 26 Eylul 1995 tarihli ve 22416 sayılı Resmi Gazete’de yazılı kararla atanan Öz, Çine’densonra Mutki’ye 2 Temmuz 1998 tarihli ve 23390 sayılı Resmi Gazete de yazılı kararla gönderildi.

Mutki’de iki yıl görev yaptıktan sonra Balıkesir, Bigadiç’e atandı.

2004 yılında İstanbul, Ümraniye’ye atandı ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı oldu. El Kaide üyesi El Sakka hakkında müebbet hapis istemiyle dava açtı. İstanbul’daki İngiliz Başkonsolosluğu ve sinagoglar ve HSBC’ye, bombalı saldırı düzenleyen El Kaide militanları Azad Ekinci ve Abdülkadir Karakuş’un Suriye’ye Sakka’nın yanına gittiğini tespit etti.


12 Haziran 2007 Ümraniye’de bir gecekonduda 27 el bombasının bulunması ile başlayan Ergenekon soruşturmasını yöneten savcılardan biridir.

HSYK, adli yargı kararnamesiyle Ergenekon davasına bakan özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ü,özel yetkilerini alarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atadı. Özel Yetkili başsavcı vekilliğine ise Ergenekon, Askeri Casusluk ve Fuhuş Çetesi soruşturmalarını yürüten Fikret Seçen atandı.

Kaynak: İnternetten alıntıdır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla