Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.12.13, 10:06   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Kışın İlk Günü Doodle Google - Google'dan Kış Gündönümü için Doodle

Kışın İlk Günü Doodle Google - Google'dan Kış Gündönümü için Doodle

Arama motoru Google, Kış Gündönümü için bugün özel bir Doodle hazırladı. Peki Kış Gündönümü ne demek? Kış Gündönümü nedir?

Dünya'nın en büyük arama motoru Google, ziyaretçilerini şaşırtmaya devam ediyor. Özel günleri unutmayan Google, Kış Gündönümüne özel Doodle hazırladı. Peki Kış Gündönümü ne demek?

Kış Gündönümü Nedir?

Kış Gündönümü, kuzey yarımkürede (Türkiye , kuzey yarımkürede yer alır.) yaklaşık 21 Aralık tarihine denk gelen, gündüzün en kısa, gecenin ise en uzun olduğu gündür.

Kış Gündönümü'nde (yaklaşık 21 Aralık), güneş ışıkları Oğlak Dönencesi`ne dik gelir. kuzey yarımkürede (ekvatorun kuzeyi) günler uzamaya, güney yarımkürede (ekvatorun güneyi) ise günler kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarımkürede kışın, güney yarımkürede yazın başlangıcı sayılır. Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veyakışın tam ortası kabul edilir. Güney yarımkürede en uzun gün, kuzey yarımkürede en uzun gece yaşanır.

Kaynak: Gazete5
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla