Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.01.14, 18:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Franco Cangele Biyografisi - Franco Cangele Kimdir - Franco Cangele Hayatı - Franco C

Franco Cangele Biyografisi - Franco Cangele Kimdir - Franco Cangele Hayatı - Franco Cangele Yaşamı

Franco Dario Cangele (D. 16 Temmuz 1984, Buenos Aires), Arjantinli futbolcu. Süper Lig takımlarından Elazığspor'da forma giymektedir.




Franco Cangele

Kulüp Kariyeri

Boca Juniors

Futbola Boca Juniors altyapısında başlamıştır. 2002-2004 yılları arasında Boca Juniors forması giymiştir. Boca Juniors taraftarı ona "Buz Adam" lakabını takmıştır. Boca Juniors ile 2003 yılında Arjantin Ligi Şampiyonluğu, Libertadores Kupası ve 2004 yılında da Güney Amerika Kupası şampiyonluğu yaşamıştır. 2005 yılında kiralık olarak kısa bir dönem Club Atletico Independiente forması giymiş ancak sezonun 2. yarısında Colon Santa Fe takımına transfer olmuştur. Sezon sonunda ise Türkiye'nin yolunu tutmuştur.

Sakaryaspor

2006-07 sezonunda kiralık olarak Colon Santa Fe'den takım arkadaşı Alejandro Rubén Capurro ile beraber Sakaryaspor forması giymiştir. Sakaryaspor forması ile futbolunun yanı sıra hırçın tavırlarıyla da dikkat çekmiştir. Bu sezon Kayserispor ile oynanan maçta 3 gol atmayı başarmıştır.

Kayserispor

2007 yılında asıl çıkışını gerçekleştireceği Kayserispor'a transfer olmuştur. Süper Lig takımlarından Kayserispor, Boca Juniors takımından bonservisini ilk yılı kiralık olmak üzere 1+3 yıllık opsiyonlu şekilde almıştır. İlk sezonunda Kayserispor'da harikalar yaratan Cangele, forvet arkası oynadığı takımında 25 karşılaşmada 4 gol, 9 asistlik bir performans sergiledi. Kayserispor takımı ile 2007-08 sezonunda Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamıştır. Ancak bu maçta yaşadığı sakatlık sebebiyle 6 ay süren bir sakatlık dönemi geçirmiştir. Tedavisi ülkesi Arjantin'de yapılmıştır ve sakatlıktan dolayı takımı ile UEFA Kupası'nda mücadele edememiştir. 2008-09 sezonunun ilk yarısının ortalarında forma giymeye başlamıştır. 2008-2009 sezonunda Süper Lig'de 24, Uefa kupasında 1 ve Türkiye Kupasında ise 2 karşılaşmaya çıkan Arjantin'li futbolcu, rakip filelere 8 gol gönderdi, 5'de asist yapma başarısı gösterdi. 2009 - 2010 futbol sezonunda ise Süper Lig'de tam bir Cangele fırtınası esti. Arjantin'li futbolcu, 14 gol pası vererek Süper Lig'de asist krallığında ilk sırada yer aldı. Yine aynı sezon rakip filelere 6 gol gönderen Cangele, takımının vazgeçilmez oyuncuları arasında yer aldı. 2010-2011 sezonu ise Arjantin'li futbolcu için iyi geçmedi. Sezon yine iyi başlayan ve 4 maçta rakip filelere 2 gol gönderen Cangele, 5.hafta sakatlanarak 2 sezon formasından uzaklaştı. 2012-2013 sezonunda ise sakatlıktan tamamen kurtulan yıldız futbolcu, Kayserispor'da sadece 6 kez forma giyebildi ve sezon sonunda kulüpten ayrılmıştır.

Boca Juniors

28 Haziran 2013'te altyapısında futbola başladığı kulüp olan Boca Juniors'a geri dönmüştür. Ülkesininköklü kulüplerinden Boca Juniors'a transfer olan Cangele, 6 karşılaşmada sahada yer aldı. Boja Juniors taraftarları tarafından "Buz Adam" lakabı takıldı.

Elazığspor

Boca Juniors'ta bekletnileri karşılayamayan Cangele, 2013-14 devre arasında forvet arkası mevkiine transfer yapmak isteyen Okan Buruk'un çalıştırdığı Elazığspor takımına transfer oldu. Bu takımla yarım sezonluk kiralık sözleşme imzaladı.

Milli Takım Kariyeri

FIFA'nın 2003 yılında düzenlemiş olduğu Dünya Gençler Futbol Şampiyonası'nda ArjantinGenç Milli Futbol Takımı'nın kadrosunda Carlos Tevez ve Javier Mascherano gibi futbolcularla birlikte yer almıştır.

Kaynak: wikipedia
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla