Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.02.14, 14:32   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Evlilikte ilk 5 Yıl Kritik

Evlilikte ilk 5 Yıl Kritik
Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından başlatılan eğitim programları sürüyor.

Prof. Dr. Vejdi Bilgin'in konuşmacı olduğu "Eşlerin Aile İçi Problemlere Yaklaşımı" konulu seminere, AHİD yöneticileriyle çiftler katıldı. Prof. Dr. Vejdi Bilgin, "1960'larda batıda yeni bir toplum yapısı oluşturmak için yapılanlar aileyi bozdu. Frankfurt Okulu denilen Freudçu, Marksist anlayışa sahip düşünürlerin savunduğu fikirler ailenin yapısını değiştirmektir. Aileyi değiştiremezsek, toplumu değiştiremeyiz" dedi.

Ailevi meseleler ortaya çıktığında, kadın ve erkeklerin bu problemlere farklı yaklaştığını hatırlatan Bilgin, "Aynı evde farklı iki insan yaşıyor, problemlere farklı baktıklarının farkında değiller. Toplumumuz aile müessesesini sahipleniyor. Boşanmalar artıyor, ama evlilik oranları azalmıyor. İnsanlar boşananlara bakarak evlenmekten vazgeçmiyor.

Herkes evlenirken mutlu bir hayat süreceğini düşünüyor. Kimse mutsuz olmak için evlenmiyor. Evliliğimiz hep tek bir çizgide devam edecek gibi düşünüyoruz" diye konuştu.

Evliliğin 3 safhası olduğuna işaret eden Bilgin, "Evliliğin ilk 5 senesi en kritik aşama. Boşanmaların yüzde 40'ı evliliğin ilk 5 yılında meydana geliyor. Bu kritik eşik aşılırsa evliler uyum sağlıyor. Sonraki dönem çocuğun büyümesi, okuması, ergenlik dönemleri. O süreçte karı-koca birbirine yönelmez. Bütün mesailerini çocuklara yoğunlaştırır. Çocuk merkezli dönemdir.

Bazı ihtiyaçları karşılamak için de çok koşuştururlar. Evliliğin 20. yılından sonraki dönem daha sıkıntılı oluyor. Çocuklar evlendi, araba, ev aldınız. 25 yıllık evliler neden boşanır diyorsunuz. Baş başa kalıyorsunuz. Beni 25 yıldır anlamadın diyorlar ve bundan dolayı ayrılıklar meydana geliyor" ifadelerini kullandı.


alıntı
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla