Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.03.14, 16:36   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Hz. Muhammed'in Eğitim ve Öğretime Verdiği Önem Kısaca

Hz. Muhammed'in Eğitim ve Öğretime Verdiği Önem Kısaca



Hz. Muhammed, eğitim-öğretime yani ilime çok önem vermiştir. Peygamber Efendimiz yaptığı bütün işlerde eğitime, öğretime, öğrenciye ve öğretmene büyük önem verdiğini dile getirmiştir.

Hz. Muhammed’e gelen ilk vahiy “oku”dur. Bu vahiy peygambere ve ümmetine gelen ilk oku emridir. Bu vahiyin zerine Peygamber efendimiz (s.a.v) “Allah beni bir muallim olarak göndermiş bulunuyor.” Sözünü söylemiştir ve eğitime verdiği önemi bir kez daha adile getirmiştir.

Peygamber efendimiz eğitime önem verdiği için vahiy yoluyla gelen ayetlerin yazıya geçirilik korunmasına önem vermiştir, ayetleri Müslümanlara dağıtıp okumalarını sağlamıştır.

Peygamber efendimiz Bedir savaşında esir düşen müşriklere okuma yazma öğretirlerse serbest kalacaklarını söylemiştir; Zeyd b. Sabit okumayı öğrenmiştir.

Peygamber efendimiz sadece mescitte değil her alanda eğitim verilmesini öngörmüştür ve o bu şekilde davranmıştır. Bayanlara da bayan öğretmenler eğitim vermiştir.

Peygamber efendimiz ailelere, gençleri ok atmak,, yüzmek, hesap, tıp ve Kur’an gibi maddi ve manevi alanlarda okutmalarını buyurmuştur.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla