Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.03.14, 16:58   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Peygamberimizin Yetimlere Şefkati Hakkında Bilgi

Peygamberimizin Yetimlere Şefkati Hakkında Bilgi


Peygamberimizin yetim çocuklara karşı ayrı bir sevgisi vardı. Peygamber efendimiz, yetim çocukların üstüne titrer olarak daha içten bir sevgi ve şefkat gösterirdi. Peygamber efendimizde yetim büyümüştür bu nedenle yetim olarak büyümenin ne kadar zor ve acı olduğunun bilincine varmıştır. Peygamber efendimiz, yetimlere merhamet ve sevgi gösterdiğinden dolayı yetimleri her daim koruyup kollardı. Yetimler haksızlığa ya da zulme uğradığında yetimlerin yanında olup onların haklarını arardı. Peygamber efendimiz, kendi evinde de yetimlere bakar onlarla kendi evinde de bakardı ve onun evinden asla yetim eksik olmazdı.

Peygamber efendimiz çocuklara her zaman sevgili ve şefkatli davranmıştır ancak yetim çocuklara ayrı bir sevgi göstermiştir.

Peygamber efendimiz yetimlere olan sevgisi konusunda şu sözleri söylemiştir;

“Yetimlerin ihtiyacına yetişen, Allah yolunda savaş eden askerlerle gündüz oruç tutup geceyi ibadet ile geçirenler gibidir.”

“Her kim Müslümanlar arasında bir yetimi tutar, götürür, yiyecek ve içeceğine onu ortak kılarsa Allah onu mutlaka cennete koyacaktır.”

“Dinimiz, yetimlerin korunmasını istemiş, onların mallarını haksız bir biçimde ellerinden alınmasını şiddetle yasaklamıştır.”

“Ergenlik çağına gelinceye dek yetimin malına onun iyiliği için olmadıkça dokunmayın.”
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla