Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.03.14, 17:07   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Peygamberimiz (S.A.V) Misafirleri Nasıl Karşılıyordu

Peygamberimiz (S.A.V) Misafirleri Nasıl Karşılıyordu

Hz. Muhammed(sav) misafirlerini nasıl ağırlardı ?

Peygamber Efendimizin, evinde daima misafir olurdu. Uzak yollardan veya yakın yerlerden daima misafir gelir ve bu kişileri evinde ağırlardı.

Kimi devlet ve kabilelerden özel ve resmi heyetler gelir, Peygamber Efendimiz bu kimseleri günlerce evinde ağırlardı. Yine bu misafirleri bizzat kendisi karşılar ve ağırlardı. Bunun bir örneği;Habeşistan’dan gelen heyetine yalnızca kendisi hizmet ederken Sahabîler şöyle demişlerdir; ”Siz bırakın, yâ Resulallah, hizmeti biz görürüz”. Ancak Peygamber Efendimiz, onlara şöyle karşılık vermiştir, ”Onlar daha önce bizim arkadaşlarımıza misafir etmişlerdir. Şimdi ben de bu hizmetlerinin karşılığını vermekten mutluluk duyuyorum.”Bunun bir diğer örneği ise Taif’ten gelen Sakif heyetini, yine bizzat kendisi mescitte karşılamış ve ağırlamıştır. Bu sayede Müslümanlardan etkilenmiş ve Müslüman olarak ülkelerine dönmüşlerdir.
Peygamberimiz (asv)’in bazı durumlarda evi müsait değil ise, ensardan Remle ile Ümmü Şerik’in evinde misafirler ağırlanırdı. Bu iki kadın oldukça iyiliksever, cömertti. Sayıca çok misafir geldiğinde de rahatça ağırlanmaları için bu kimselerin evlerinde ağırlandığı olurdu.

Peygamberimiz (sav) gelen misafirin dinine bakmaz ona göre muamele etmezdi. Hiç kimseyi ayırt etmeden aynı yakınlığı gösterirdi. Tüm misafirlerine iyi, nezaket ve anlayışla yaklaşırdı.

Mümin kişiler misafiri sevmeli, ona hizmette kusur etmemelidir. Kişinin imanı misafire olan yakınlığı oranıyla da artar.

Ebû Hüreyre’den günümüze intikal edenlere bakılarak Peygamberimiz (asv) şöyle buyurmuşlardır:

Allah’a ve âhiret gününe iman eden misafirine ikram etsin.Allah’a ve âhiret gününe iman eden akrabasını görüp gözetsin.

Allah’a ve âhiret gününe iman eden ya hayır söylesin yahut sussun.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla