Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.03.14, 19:59   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Ömer Karacan Biyografisi - Ömer Karacan Hayatı - Ömer Karacan Kimdir?

Ömer Karacan Biyografisi - Ömer Karacan Hayatı - Ömer Karacan Kimdir?




Türk TV programcısı, yayıncı, organizatör. Eğlence sektöründeki en önemli isimdir. Türkiye’nin tek kanallı TV dönemi olan 80’li yıllarda TRT için yaptığı müzik programı Number One ile tüm Türk gençliğini video kliple ilk tanıştıran kişi olmuştur. Müzik yayıncılığı konusunda uzmanlaşıp Number One grubunu kurmuştur. Türkiye’nin ilk yabancı müzik kanalı Number One TV’yi yayına sokmuş, ülkenin en önemli DJ’lerini yetiştiren ve müzik yayıncılığında bir ekol olan Number One FM’le de radyo yayıncılığına büyük bir soluk kazandırmıştır. Coca Cola sponsorluğunda faaliyet göstermekte olan Number One TV ve FM dışında Discovery Channel, Nickoledeon, Energy FM, Radyo Klas gibi yayın kuruluşlarının da ve çeşitli dergilerin de sahibidir. Dünyanın en iyi parfüm markalarının da Türkiye distribütörü olan Ömer Karacan, ayrıca, dünya jet setiyle ve Hollywood starlarıyla kurduğu yakın ilişkilerle de ülkemizin imajı ve tanıtımında önemli bir rol oynamaktadır. Moda, müzik, eğlence ve kültür dünyasında Türkiye’nin trendlerini belirlemekte olan Karacan, halen Londra’da kuracağı ve Fashion TV’ye rakip olacak yeni moda kanalının hazırlıklarıyla uğraşmaktadır.


1961 yılında, Milliyet Gazetesi’nin eski sahibi Ercüment Karacan ve Cemile Garan’ın 2 çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Ercüment Karacan’ın üçüncü evliliği, Cemile Garan’ınsa 2. evliliği olan bu evlilikten 2 çocukları olmuştu: Ömer Karacan ve Ali Karacan. Cemile Garan’ın ilk evliliğinden dünyaya gelen kızı Cemre Garan, Ömer Karacan’ın ablasıydı. NATO’da görev yapan ve Mehmet Ali Birand’la evli olan Cemre Garan dışında Karacan’ın renkli ve başarılı isimlerle dolu ailesinde, bugün Fuji Filmleri’nin Türkiye sahibi olan Mehmet Garan ve Türkiye’nin gelmiş geçmiş en genç büyükelçisi olma unvanını taşıyan Mahmut Dikerdem de vardır.

Babasının gazeteci olması nedeniyle, küçüklüğü, yazarların, siyasetçilerin ve ünlü isimlerin eksik olmadığı bir evde geçen Karacan, küçük yaşlarda müziğe ve medyaya ilgi duymaya başladı. Babası, en yakın dostu ve gazetesinde yazar olan Abdi İpekçi’nin öldürülmesinden sonra, büyük bir üzüntü yaşadı. Bu olaydan sonra devamlı olarak öldürülme, kaçırılma endişesi taşımaya başlayan Ercüment Karacan, ailesini korumak için Milliyet Gazetesi’ni satmaya karar verdi.

1971 yılında, anne babası boşandığında henüz 10 yaşında olan Karacan, Robert Kolej’e gidiyordu. Oldukça popüler, sıcakkanlı ve sevilen biri olan ve o yıllarda müzik tutkusu daha çok derinleşen Karacan, mezuniyetinin ardından medya konusunda eğitim almak için Londra’ya gitti.

Babası Ercüment Karacan, mesleği dolayısıyla politikayla iç içe olmasına rağmen, siyasetten hoşlanmayan ve en büyük tutkusu müzik olan Ömer Karacan, mezuniyetinin hemen ardından müzik yayıncılığı yapmak için kolları sıvadı. TRT’yle anlaşan Karacan, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyordu. Zira Türk gençliği yabancı şarkıların video klipleriyle onun sayesinde Number One programında tanışıyordu.Dünyanın en iyi müzisyenleriyle yaptığı röportajlara da yer verdiği program çok büyük bir ilgi gördü.

Müzik yayıncılığının ikinci ayağı radyo için de çalışmalarını başlatan Karacan, 1992’de ilk defa Londra’da yayına geçen hit müzik formatlı radyosu Number One FM’i kurdu. DJ’lik yapmaları için Türkiye'nin dört bir yanından 11 kişiyi seçen Karacan, hayata genç yaşta veda eden başarılı DJ Emre Kuytu dahil, yetenekli ve eğitimli gençlerle çalışmaya başladı. Ünlü tiyatrocu Cihan Ünal'dan konuşma dersleri alan 11 DJ, 2 yıl İngiltere’de hem yayın teknolojilerini benimseme hem de İngilizceyi daha iyi öğrenme fırsatı buldular. 1994'te Türkiye’nin bir numaralı radyo istasyonu olmak için tüm hazırlıklar tamamlanmıştı ve radyo İstanbul’a taşındı.

Beyaz, Kadir Çöpdemir, Ayça Şen, Bay J, Geveze, Emre Kuytu, Hakan Tamar gibi birçok ünlü isim Number One grubunda meşhur oldular. Number One FM’den sonra aynı konseptteki televizyonu Number One TV’yi ve Radyo Klas’ı da yayın hayatına geçiren Ömer Karacan, Türkiye'deki en büyük medya okulunu ve akımını başlatmış oldu. Bugün eğlence dünyasında, ekranın en sevilen simalarından olan Beyaz, yayın hayatına ilk olarak Radyo Klas'ta başlamış, Number One TV sayesinde meşhur olmuştu.

1997’de Ömer Karacan, plak şirketi kurmak için çalışmalarına başladı ve NR1 Müzik'i Murat Akad’la birlikte faaliyete geçirdi. Şirket ilk olarak, Atatürk'ün Nutuk konuşmalarının yer aldığı orjinal ses kaydını kullanarak bir single projesine imza attı. Erol Temizel ve DJ U.F.U.K tarafından aranjesi ve remixleri yapılan Nutuk isimli single’la, NR1 Müzik, ilk büyük çıkışını gerçekleştirdi. İkinci albümü için NR1’la çalışmaya başlayan Teoman, NR1 etiketiyle çıkan “O” ve “17” albümleriyle büyük başarı kazandı.

NR1 Müzik,bugün Türkiye’de büyük hayran kitleleri olan şarkıcı ve grupları Türk müziğine kazandırdı ve müziğin endüstrileşmesine büyük katkıları oldu. Athena, Vega, Duman gibi önemli grupları keşfeden Ömer Karacan, bu grupların ilk albümlerini yaptı ve meşhur olmalarını sağladı.

Halen, İngiltere'de bir moda kanalı kurmak için çalışmalarına devam eden Karacan, ilk kez uluslararası bir işe girdiği için oldukça heyecanlı olduğunu açıklamıştır.


2014 yılının Şubat ayında Kanal D ekranlarında başlayan, “Star Işığı X Factor” adlı 2 milyon TL büyük ödüllü şarkı yarışmasında Ziynet Sali, Emre Aydın, Armağan Çağlayan ve Ömer Karacan Jüri üyeliği yapmaktadır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla