Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.03.14, 15:07   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Vasfiye Özkoçak Biyografisi - Vasfiye Özkoçak Kimdir - Vasfiye Özkoçak Hayatı - Vasfi

Vasfiye Özkoçak Biyografisi - Vasfiye Özkoçak Kimdir - Vasfiye Özkoçak Hayatı - Vasfiye Özkoçak Yaşamı

Vasfiye Özkoçak, 1923 yılında Tokat'ın Zile ilçesinde doğdu. Öğrenimini Çanakkale Anaokulu, Kilitbahir ve Sivas İsmetpaşa İlkokulu ve ortaokulu, İstanbul İnönü Kız Lisesi'nde yaptı. İstanbul Üniversitesi Coğrafya Enstitüsü'nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nden mezun ilk üç kadından biri oldu. Mezun olan 3 kadın içinden de gazetecilik yapantek kadın ünvanını taşıyordu.

1952 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde çalışmaya başladı. Gazetede; milli eğitim, üniversite, işçi, esnaf, polis, adliye muhabirlikleri ile istihbarat şefliği görevlerini üstlendi.

1960 yılında Milliyet Gazetesi'ne geçti ve adliye muhabirliği yaptı. 1993'te emekli olarak gazeteden ayrıldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası Yönetim Kurulu Mali Sekreterliği, Sendikanın İstanbul Şubesi Başkanlığı ve birsüre Onur Kurulu Başkanlığı'nı yaptı. Bu arada Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu'nda da görev yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Balotaj Kurulu üyeliği ve Kurul Başkanlığı görevlerinde bulundu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nda görev aldı. Başkan Yardımcılığı yaptı. Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı'nda Başkan olarak görev yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülleri Yarışmasında birçok kez ödüle değer görüldü.

Kaynak: Gazete5
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla