Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.03.14, 00:33   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Emir Refik Gamsızoğlu Biyografisi - Emir Refik Gamsızoğlu Hayatı - Emir Refik

Emir Refik Gamsızoğlu Biyografisi - Emir Refik Gamsızoğlu Hayatı - Emir Refik Gamsızoğlu Kimdir?

Emir Refik Gamsızoğlu (d. 1 Aralık 1973, İstanbul) Türk piyanist ve klasik müzik bestecisidir.


Emir Gamsızoğlu 1 Aralık 1973'te İstanbul'da doğdu. Basketbol oynamaya okul takımında başladı. Önce Beşiktaş Genç Takımı'nda peşi sıra Teletaş A Takımı'da profesyonel oldu. Lakin maçta kalçası çatladı ve spor yaşamısona erdi. 20 yaşındayken basketboldaki kariyerini bırakarak piyanoya başlayıp, Türkiye, Avrupa ve Amerika'da konserler veren ve eserleri seslendirilen bir klasik müzik piyanisti ve bestecisi olmuştur. Istanbul Devlet Konservatuarı'ndaki eğitiminin ardından, çalışmalarını Devlet Sanatçısı, piyanist-besteci Hüseyin Sermet ile Paris'te sürdüren Gamsızoğlu'nun, Kasım 2001’de başladığı ve Memet Ali Alabora ile hazırlayıp sunduğu “Notada Yazmayanlar” isimli radyo programı, aynı isimle birçok değişik etkinliğe dönüşerek Türkiye’deki klasik müzik dünyasının yoğun ilgisini çekmiştir. Gamsızoğlu, Alabora ile birlikte yazar ve yayın kurulu üyesi olarak görev aldığı klasik müzik dergisi Andante’nin ilk sayısından itibaren, aynı isimle yazdıkları köşeleri ve birçok şehirde yaptıkları müzikli sohbetler ve konserlerle, klasik müziğin Türkiye’de daha çok insana ulaşması için çaba göstermektedir.

32. ve 33.İstanbul Müzik Festivali programında yer alan, Türkiye, Amerika, Almanya, Fransa, İtalya ve Romanya’da birçok konserde yer alan Gamsızoğlu solo çalışmalarının yanı sıra oda müziği konserleri için tanınmış müzisyenler tarafından davetler almakta ve kurucusu olduğu İstanbul Trio ile konserler vermektedir. Gamsızoğlu’nun beraber çaldığı müzisyenler arasında İngiliz viyolonselci Natalie Clein, İsrailli klarinetçi Chen Halevi, Fransız kemancı Marina Chiche ve Belcea Quartet bulunmaktadır.

Sessizlik insan ilişkilerinde en önemli silah. Sessizle iyi-kötü ilişki kuramazsınız. Klasik müziği, iyi silahlanmış bir topluluğa çalıyorsunuz. Beğenip beğenmediklerini anlamıyorsunuz. Maçta küfür de yiyebilirsiniz, müthiş çoşku da alabilirsiniz. Herşey somut. Skora göre kazanan belli olur. Ama aynı eseri çalan dört piyanist için dört kişi farklı şeyler söyleyebilir

2007'den bu yana New York'da yaşayan Gamsızoğlu, West Village'ın efsanevi müzik kafesi Caffe Vivaldi'de düzenli olarak verdiği resitallerle downtown dinleyicisi ile buluşmaktadır. Piyanistliğinin yanında besteciliği ile de dikkat çeken Gamsızoğlu Pulitzer ödüllü besteci David Del Tredici ile çalışmalarını sürdürmekte ve kendi eserlerini tanınmış müzisyenlerle kaydedeceği yeni bir kayıt projesi için hazırlanmaktadır.

Emir Gamsızoğlu, Memet Ali Alabora ile 2009’dan beri, İş Sanat’ın davetiyle her ay bir Pazar günü “Çocuklar İçin Notada Yazmayanlar” söyleşisi gerçekleştirmektedir. Emir Gamsızoğlu, konser kariyerinin yanısıra, eserler bestelemeyi, “Notada Yazmayanlar” müzikli söyleşilerini sürdürmekte ve New York’ta “Batı Yakasında” (Upper West Side) yaşamaktadır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla