Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.07.08, 05:09   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Çiçek
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 175
Konular: 67
Puan Grafiği
Rep Puanı:1138
Rep Gücü:0
RD:Çiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 21
7 Mesajına 13 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Antisosyal Kişilik Bozukluğu

Antisosyal Kişilik Bozukluğu


Tipik şemaları şöyledir:
1. Kurallar başkaları içindir.
2. Ancak aptallar bütün kurallara uyarlar.
3. Kurallar bozulmak içindir.
4. Bir numaraya dikkat edin.
5. Zevkim her şeyden önce gelir.
6. Başkaları benim yüzümden acı çekiyor veya rahatsız oluyorlarsa bu onların sorunu.
7. Şimdi yapmalısın. Hayal kırıklığına uğramama fırsat vermemeliyim.
8. Ne istiyorsam alabilmek için ne yapmam gerekiyorsa yapacağım.
9. Pek çok kişiden gerçekten daha kabiliyetli birisiyim.
Kendileri hakkındaki görüşleri: Genel olarak bu kişiler kendilerini yanlız, otonom ve güçlü görürler. Bazıları kendilerini kötüye kullanılmış ve kötü davranılmış hissettiklerinden başkalarına da kötü davranmayı haklı görürler.
Başkaları hakkındaki görüşleri: Diğer insanları ya sömürücü olarak görürler ki bu nedenle karşılık olarak sömürülmeyi hakkederler ya da zayıf ve saldırıya açık görürler ki avlanmayı hakkederler.
İnançlar: Kendime dikkat etmeliyim, saldıran ben olmalıyım yoksa kurban olan ben olurum. Kurallar keyfidir ve varlıklı olanları yoksullardan korumak içindir. Bu nedenlerle kendilerini kurallara aykırı davranmaya mecbur hissederler.
Şartlı inançları şudur: “eğer diğer insanları manüpüle etmezsem, hiç bir zaman istediğimi elde edemem” “başkası seni vurmadan sen onu vur” “şimdi sıra sende” “onu al çünkü hakkettin”.
Stratejileri ikiye ayrılır. Ya açık bir şekilde direk olarak saldırırlar ya da gizli, kurnaz bir şekilde hile yoluyla manipüle ederek sömürürler.
Duygulanım: Eğer belli bir duygulanım varsa kendilerinin sahip olması gerekenlere sahip olan diğer insanlara olan öfkeleridir.
Çiçek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla