Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.08.14, 15:12   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Homeros'un Hikayesi - Mitolojide Homerosun Hikayesi

Homeros'un Hikayesi - Mitolojide Homerosun Hikayesi

Homeros'un hikayesinde Orestes Tantalus ve Niobe ile doğrudan akraba olan Atreus'un lanetli evinin bir üyesidir. Truva Savaşı'na giderken iyi bir rüzgar için tanrıça Artemis'e dua eden Agamemnon tanrıçanın işareti ile kızı İphigenie'yi kurban etmek ister ancak karısı buna karşı çıkar. Yine de kararından vazgeçmeyen Agamemnon kızını kurban ederken kızı tanrıça tarafından kurtarılır yerine bir dişi geyik kurban edilir. Ancak Klytemnestra bu duruma çok kızmıştır. Agamemnon Truva Savaşı'ndayken karısı Klytemnestra Agememnon'un kuzeni Aegisthus ile aşk yaşar. 12 yıl sonra kral savaştan döndüğünde karısı onu öldürmeyi kafasına koymuştur. Çok sıcak karşıladığı kocasını banyodayken bir balta ile öldürülür.

Bu sırada 12 yaşında bir çocuk olan Orestes annesi ve sevgilisinden kaçıp Parnassus dağındaki Phanote'ye ve kral Strophius'a sığınır. 8 yıl sonra öldüğü söylentisi yayılır ancak Orestes'in ölümünü haber vermeye gelen haberci gerçekte Orestes'in kendisidir. Annesi ve sevgilisini öldüren Orestes arkadaşı Strophius'un oğlu Pylades ile şehirden ayrılır ancak anne katili olması sebebiyle intikam ruhları erinyeler tarafından kovalanır. Atina'ya varan Orestes bu şehirde Apollon ve Athene tarafından yargılanırve beraat eder. Daha sonra Tauris'e gidip kız kardeşini İphigenie'yi bulması emredilir. Orestes son olarak Tauris'ten kız kardeşini kurtarır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla