Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.08.14, 00:46   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Mitolojide Basilisk - Basilisk Nedir - Mitolojide Basilisk Nedir - Mitolojide Basilis

Mitolojide Basilisk - Basilisk Nedir - Mitolojide Basilisk Nedir - Mitolojide Basilisk Kimdir

Basilisk, Avrupa hikâyelerinde adı geçen efsanevi bir canavardır. Binlerce yıl yaşayabilen bir ejderha veya dev yılandır. Zehirli dişleriyle öldürür. Bakışlarıyla da öldürebilmesi efsanedir. Basilisk kelimesinin aslı Yunanca kral demek olan basiliskos dur. Latincesi Basiliscus'tur.



Naturalis Historia of Pliny the Elder'e göre basilisk oldukça zehirli küçük bir yılandır ve dişleri kadar bakışları da öldürücüdür.

Basilisk genellikle bir yılan bazen de başı horoz kuyruğu yılan şeklinde tarif edilir. Yunanca adı "küçük kral" anlamına geldiği için basiliske yılanların kralıdenir. Ağzından ateş çıktığı ve sadece tıslamasıyla da öldürebildiği söylenir. Akrep gibi kuru iklimleri tercih eder. Isırığı kurbanını hidrofobik hale getirir.

Gerçekte şekil değiştiren bir ejderhadır ve başka ejderhaların sekillerine girer. Ve yarı kuş yarı ejderha Kokatris (cocatrice) ile karıştırılır.

Bazı efsanelere göre basilisk in horozun altında duran karakurbağası yumurtasından veya bir yılan ya da karakurbağası ile çiftleşmiş bir tavuk ya dahorozdan geldiği söylenir. Bu nedenle basilisk için ölümcül olanın horoz olduğu hakkında bir söylence (efsane) vardır.

Harry Potter serisinin ikinci kitabı olan Harry Potter ve Sırlar Odası' nda varlığı geçmiştir. Basilisk'e birçok kişi dolaylı yoldan baktığı için taşlaşmıştır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla