Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.07.08, 18:17   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
SERDEM
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart İlk K ö p r ü yü Kim Yaptı?

İlk K ö p r ü yü Kim Yaptı?


Bir köPage Rankingünün kurulmasında temel amaç belirli bir genişlikteki suyu geçmek olduğuna göre,bu soruyu cevaplandırmak için tarih öncesi zamanlara kadar dönmemiz gerekecek.

Yaşadığı çevrede gelip geçmesi gereken yol üzerinde büyükçe akar sular bulunan tarih öncesi insanı, muhakkak ki karşıya ulaşmasını sağlayacak bir çare düşünmüştü.

Belirli genişlikte bir çayın üzerine, bir kıyıdan karşı kıyıya kavuşacak şekilde devrilen bir ağacın gövdesi, ilkel insan için belki de kendiliğinden bir köPage Rankingü olmuştu. Bu örneği gören ve bulunduğu taraftan karşı kıyıya geçmek için devrik ağaç gövdesinden yararlanan tarih öncesi insanı, sonradan bunun benzerlerini yapmakta güçlük çekmemiştir herhalde.

Ancak, en durgun,yatağında uysal uysal akan suların bile belirli mevsimlerde coşup kabardığını herkes bilir. Eriyen karların, dağlardan,yüksek yerlerden gelen suların etkisiyle kabaran,yatağında yükselen çaylar, ırmaklar, nehirler, ağaç gövdelerini devirerek yapıları ilkel köPage Rankingüleri de sürükleyip götürüyordu. Bu durum karşısında, taş devri insanı, şartların uygun olduğu mevsimde,suyun en sığlaştığı yerde bir kıyıdan öteki kıyıya taşlar dizdi. Yüzü suyun dışında kalan büyük taşlardan dizinin üzerine de kütükler döşedi. Böylece ilkel köPage Rankingünün geliştirilmesi yönünde ilk adım atılmış oluyordu.

Zamanla,bu tür köPage Rankingülerin daha güvenilir, daha sağlam, daha fazla ağırlık çekebilecek yapıda olmasına ihtiyaç duyuldu. Yan yana bağlanan kütüklerle, köPage Rankingünün genişletilmesine gidildi.

Ninevo ve Babil gibi eski çağ sitelerinde yapılan arkeolojik kazılar, M. Ö. 4000 yıl gerilere kadar uzanan devirde tuğladan köPage Rankingülerin yapıldığı gerçeğini ve bunların kalıntılarım ortaya çıkarmıştır. Güvenilir tarih kaynaklarına göre, gene M. Ö. 200 yıllarında, Fırat Nehri üzerinde 180 metre uzunluğunda, tuğladan örülmüş kemerleri olan, taştan ayaklar üzerine tahta platformlarıyla gerçekten sağlam bir köPage Rankingü kurulmuştur. Buna karşılık, tamamen demirden ilk köPage Rankingü 1776 yılında İngiltere'de yapılmıştı. Yüz yılı aşkın bir süre sonra,1862 yılında da ilk çelik köPage Rankingünün kurulmuş olduğunu öğreniyoruz. Amerika'da kemerli ve demiryolu döşenen ilk çelik köPage Rankingü ,St. Louis'de Mississippi Nehri üzerinde (1869-1874) kurulmuş olan Eads Bridge (Eads KöPage Rankingüsü) idi.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla