Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.08.14, 22:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Tolga
Moderator
 
Tolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Hatay
Mesajlar: 7.633
Konular: 6762
Puan Grafiği
Rep Puanı:3830
Rep Gücü:62
RD:Tolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond reputeTolga has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 447
189 Mesajına 278 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Yunan Mitolojisinde Metis - Metis Kimdir - Yunan Mitolojisi Metis Kimdir

Yunan Mitolojisinde Metis - Metis Kimdir - Yunan Mitolojisi Metis Kimdir

Sanskritçe "mati", "ma" kökünden geldiği düşünülmektedir. Yunan mitolojisinde, Okeanos ile Tethys'in kızı, Hikmet tanrıçasıdır. Metis, tanrıların başı olan Zeus'un ilk karısı ve akıl tanrıçası Athena'nın annesi olarak anılır. Zeus karısının hamile olduğunu öğrenince, kendi tahtını sarsabilecek, kendisinden güçlü bir çocuk doğacağı korkusuyla Metis'i yutar.

Bunun sonucunda Metis Zeus'a ömrü boyunca iyi ve kötü hakkında bilgi verir. Metis'in hamileolduğu akıl ve sanat'ın tanrıçası Athena, Zeus'un başından zırhıyla çıkar.

Metis, ilahi bilginin ve kutsal aklın, yani "hikmet"in tasviri, vücud bulmuş halidir. Hikmetin sembolu olan "su", Metis'in de başlıca sembolüdür.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tolga
Tolga isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla